Uudiseid loomaaiast: valge kaunitar kohaneb uue elupaigaga

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaaia uus dekoratiivtuvi.
Loomaaia uus dekoratiivtuvi. Foto: Inari Leiman

Kuigi septembri algus ja õppuritele soodsalt sügiseseks muutunud ilm on vähendanud loomaaia külastatavust märgatavalt, jätkub siin tegevust ja uudistamist veel küll ja küll.

Laste loomaaeda kolis elama augusti keskel Tallinnast Sitsi tänavalt leitud kaunis valge dekoratiivtuvi. Loodetavasti saab temast paariline laste loomaaias juba aasta otsa tiibu lehvitanud valge-pruunikirjule isasele dekoratiivtuvile, kes kaunitari silmates kohe kudrutades pulmatantsu keerutama hakkas.

Möödunud reedel sündis poeg noorel jaapani makaagil. Esmapoeginu on tubli ja hoiab oma poega hoolega.

Linnutiikidel on tibud välja haudunud vabalt elav värvikireva nokaga tait ehk tiigikana. Hakist veidi väiksem lind on Eestis vähearvukas ja lokaalselt levinud, kuulub kaitsealuste liikide III kategooriasse. Loodetavasti saavad praegu veel udusulis pojad, kes hakkasid ujuma ja sukelduma juba päev pärast koorumist, rände ajaks lennuvõimelisteks.

Selgus, miks amuuri tiiger Pootsman viimastel päevadel õue minna ei tahtnud – aedikus oleva suure kännu seest avastati pirakas herilasepesa. Kui sügiseselt tüütud herilased kahjutuks tehtud, tundis triibuline hiiglane end taas vabamalt.

Kooliaasta alguse puhul ootavad loomaaed ja Zoo Seikluspark koolilapsi kogu klassiga oma teadmisi ja füüsilist võimekust proovile panema Zookooli töölehti täites ja kõrgustes balansseerides.

Aafrika seakatku ohu tõttu ei võta loomaaed tänavu vastu tammetõrusid, pihlakamarju ega muid metsaande. Aiasaadused ja viljapuude lõikamisel üle jäävad oksad on endiselt oodatud.

Veel saab registreeruda oktoobris tööd alustavatesse loomaaia huviringidesse. Tasub kiirustada, sest osas huviringe on juba kohad täis.

Septembrist läks loomaaed üle lühematele, sügishooaja lahtiolekuaegadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles