Glehni pargis algasid Kalevipoja ja krokodilli kujude korrastustööd

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevipoja skulptuuri korrastustööd tõstuki abil.
Kalevipoja skulptuuri korrastustööd tõstuki abil. Foto: Risto Kask

Möödunud nädalal algasid Glehni pargis Nikolai von Glehni loodud kujude «Kalevipoeg» ja «Krokodill» restaureerimistööd.

Tööde käigus puhastatakse skulptuurid samblast, plommitakse lagunenud alad ning parandatakse pragunenud vuugid. 

Nõmme linnaosavanema asetäitja Risto Kase sõnul otsustati skulptuurid korrastada, kuna nende seisukord ei olnud kiita. «Umbes kuu aja eest teatas tähelepanelik elanik, et Glehni pargis oleva krokodilli skulptuuri küljest on lahti pudenenud mõned kivid. Vaatasime kohapeal olukorra üle ning leidsime, et mõlemad kujud vajavad kiiremas korras korrastamist,» rääkis Kask.

Skulptuurid korrastab restauraator Marek Lill, kellega on linnaosavalitsus samade kujude korrastamisel ka varem koostööd teinud. Tööde maksumus on 1729 eurot ning tööd on plaanis lõpetada käesoleval nädalal.

«Nõmme rajaja Nikolai von Glehni, tema kunagise elukoha ja loomingu väärtustamine ning säilitamine on Nõmme linnaosale väga tähtis. Loodame, et skulptuuride korrastamine teeb Nõmme elanikele ja külalistele heameelt,» rääkis linnaosavanema asetäitja.

Viimati korrastati skulptuure 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles