Politsei tabas Tallinna lähedal noortepeolt hulga purjutajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored purjutasid reedel Tallinna lähedal pubis.
Noored purjutasid reedel Tallinna lähedal pubis. Foto: Urmas Luik

Eelmisel reedel korraldas noorsoopolitsei koostöös munitsipaalpolitseiga Tallinnas politseireidi «Alalealine», mille käigus tuvastati hulk alkoholijoobes koolinoori.


Reede õhtul korraldas Põhja prefektuuri Lõuna politseijaoskonna noorsooteenistus koostöös mupoga ühisreidi, et kontrollida alaealiste kogunemispaiku ning võimalikke alkoholi- ning tubakaseaduse rikkumisi.

Kontrollreidi käigus said politseinikud infot selle kohta, et linnast väljas asuvas pubis peab Tallinna koolinoorte seltskond pidu, kus tarbitakse alkoholi. Asjaolude kontrollimisel tuvastas politsei lõbustusasutuses 25 alkoholi tarvitanud alaealist. Üks noortest vajas joobe tõttu ka kiirabi.

Lisaks noortele, sai selgituste andmiseks kutse politseijaoskonda ka seltskonnas viibinud koolitöötaja, 20-aastane meesterahvas.

Põhja prefektuuri Lõuna politseijaoskonna noorsooteenistuse vanema Erika Kaskla sõnul on kahetsusväärne, et täiskasvanud, olles teadlikud alaealiste alkoholi tarbimisest, sellest mööda vaatavad.

«Olgugi et politseinikud alaealistele alkoholi müümise fakti ei tuvastanud ning pubi töötajate sõnul keegi alaealistest seda ka ei ostnud, ei saanud neile jääda märkamatuks, et noored tarvitavad alkoholi,» nentis Kaskla. «Veelgi murettekitavam on tõik, et koos noortega viibis seltskonnas ka kooli töötaja,» lisas Kaskla.

Politsei paneb nii lastevanematele kui ka teistele täiskasvanutele südamele, et nad märkaksid ning sekkuksid alaealiste tegevusse, kus on mängus alkohol ja tubakas. Samuti juhib politsei alkoholiga kaubitsevate lõbustusasutuste töötajate tähelepanu sellele, et alaealistele alkoholi ja tubaka müümine on seadustega keelatud ning karistatav.

Kokku toimetati reedese alaealistele suunatud politseioperatsiooni käigus kontrolliks politseijaoskonda 34 isikut. Alkoholiseaduse rikkumisi tuvastati 39 ning tubakaseaduse rikkumisi 10.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles