IRL: Tallinna linnavalitsuses vohab onupojapoliitika

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

IRLi linnavolikogu fraktsiooni juhi Indrek Raudse sõnul vohab Tallinna linnavalitsuses onupojapoliitika, kuna töökohti jagatakse isiklike teenete alusel Keskerakonnale ja Edgar Savisaarele.



«Ei ole üllatav, et Tallinna keskkonnaameti uueks juhiks nimetati Otto Popel, kes on seotud Savisaarele 2,7 miljon krooni laenu andnud firmaga,» sõnas Raudne. «See on taas hea näide keskerakondlikust asjaajamisest pealinnas, kus laenu andmise või mõne muu teene eest saab magusa töökoha linnaaparaadis,» lisas ta.

Tänane Äripäev kirjutas, et Savisaarele laenu andnud ettevõtja Peter Kaiser omab Eestis firmat Blueray Invest, mille äripartner on Tallinna uueks keskkonnaameti juhiks saanud avalikkusele seni tundmatu keskerakondlane Otto Popel, kes oli kuni 5. oktoobrini Blueray Investi juhatuse liige.

Raudse sõnul on taolisel JOKK-poliitikal valus hind, kuna pikemas perspektiivis kahjustab see nii linna kui ka terve riigi mainet ja arengut. «Tallinnal vabariigi pealinnana tuleks aru saada, et taolist nõukogudeaegset onupojapoliitikat Eestis enam ei aeta. Olukord, kus linnaaparaat kubiseb keskerakondlastest ja teistest «teenekatest» inimestest ei teeni mitte linna, vaid Keskerakonna huve. See aga pärsib linna arengut,» leidis Raudne.

Raudse sõnul kavatseb IRLi Tallinna linnavolikogu fraktsioon antud teema kindlasti tõstatada järgmisel Tallinna linnavolikogu istungil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles