Tugikeskus Juks sai uued ruumid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati pidulikult Tallinna hoolekandeasutuse Juks uued ruumid aadressil Kadaka tee 153.

Hoone mitu aastat kestnud renoveerimine on lõppenud, võimaldades kokku kolida  linnas laiali asunud üksused  ning pakkuda klientidele senisest paremaid tegevusvõimalusi, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Ühtlasi viidi sellega lõpule Tallinna Lastekodu hoone renoveerimisprojekt, võimaldades sinna koondada Tallinna Tugikeskuse Juks kogu tegevus, lisaks alustab renoveeritud ruumides tegevust Kopli Ametikool kutseõppega Juksi klientidele. Seni linna erinevates piirkondades tegutsevad üksused koondatakse ühte hoonesse, kus hakkavad koos asuma nii Juksi arendus- kui töökeskus.

Abilinnapea Merike Martinson avaldas heameelt, et valminud on väga oluline objekt, olles tõhusaks panuseks puuetega inimeste elukvaliteedi parandamisel linnas. «Mul jääb süda rahule, et just tänavu, mil meie linn on pööranud suurema tähelepanu puuetega inimestele, võime nii olulise ehituse valminuks lugeda ja pakkuda Juksi noortele tegutsemiseks senisest  hoopis paremaid tingimusi,» märkis Martinson. «Kui aastaid tagasi käisid meie tugikeskuse töötajad eelkõige Soomes õppimas, kuidas antud noortega tegeleda, siis täna on vastupidi. Nii mõndagi käiakse meilt õppimas ja tunnustavalt vaatamas – nagu näiteks see kunstivaldkond, mida noored koos oma vapustavate ja hingeliste juhendajate abil loovad. Täna on Tugikeskus Juks meie hoolekandeasutuste lipulaev – sarnast suurt keskust mujal Eestis  ei ole.»

Tugikeskuse Juks A-korpuse II etapi remonttöödega alustati mullu detsembris. Renoveeritud üldpind on 2212,5 ruutmeetrit ja töid teostas Koda Ehitus OÜ, projekti autor on FP Arhitektuuribüroo. II etapi maksumus on 570 580 eurot, millele lisandub 100 000 eurot sisustuse hankimiseks.

Keskus Juks pakub praegu  keskmise ja raske vaimupuudega noortele kaitstud töö, töötamise ja igapäevaelu toetamise, sotsiaalnõustamise ja ööpäevaringse hooldamise teenust. Kadaka  tee 153 ruumides töötab  päevarühm  autistlike joontega noortele ning seal asub  ka ööpäevaringset hooldamist vajavate  vaimupuudega isikute inimeste grupp.

Juksi kolimisel Kadaka tee 153 hoonesse vabanev hoone Pihlaka tänaval kohandatakse uuesti lasteaiaks;  Ehitajate tee 82 hoonesse tuleb noortekeskus, lisaruume saab ka sotsiaalkeskus.

Keskus on tegutsenud 21 aastat. Praegu pakutakse tegevusi 116 kliendile ning töötajaid  on 54.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles