Teletorni atraktsioonil viga saanud soomlannad: loodame, et edaspidi on seal ohutum

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rappellingu turvatross Tallinna teletorni taustal.
Rappellingu turvatross Tallinna teletorni taustal. Foto: Martin Ilustrumm

Teletornist laskumisel kukkunud soomlannad loodavad, et tulevikus pööratakse atraktsiooni turvalisusele rohkem tähelepanu.

«Kui kuskil peab turvalisus olema kõige kõrgemal tasemel, siis just sellistes kohtades. Loodame, et see tulevikus seal nii ka on,» ütlesid nad YLE uudistele.

Kaks soomlannat tahtsid veeta Eestis seiklusliku päeva. Kõigepealt sõideti võimsa mootoriga paadiga reisilaeva tekitatud lainetuses, seejärel oli kavas teletornist köiega laskumine, millele pidi järgnema õhtusöök sõpradega. Kuid õhtusöögi asemel sattusid 36-aastane Tiina ja 28-aastane Minna (nimed muudetud) hoopis haiglasse.

Teletornist laskumine pidi olema osa Minna tüdrukuteõhtu programmist. Kõrgust kartev naine nõustus 175 meetri kõrguselt laskuma vaid siis, kui Tiina kaasa tuleb.

Teletornis pidid nad kõigepealt tükk aega ootama. Seejärel pandi nende sõnul ühele neist turvarakmed valesti selga ning atraktsiooni töötaja seda ei märganud. Veidi hiljem tuli teine töötaja, kes asjad korda seadis.

Naiste rakmed kinnitati turvatrosside külge, nad juhatati laskumiskohta ja kaks meest hakkasid köisi alt üles kerima. See võttis tükk aega, vahepeal jäi mootor seisma.

Naised lasti tornist alla kõrvuti, mõlemad istuvas asendis. Nad soovisid, et nad lastaks maapinnani aeglaselt ja ühtlases tempos, kuid asjad läksid teisiti. Nad lasti allapoole kolme-nelja järsu etapina. Viimane peatus oli umbes 20 meetri kõrgusel.

«Kusagil 5-8 meetri kõrgusel tajusin, et miski on korrast ära. Sinnamaani oli köis veidi langemist pidurdanud, aga sealt algas vabalangemine,» meenutas Tiina.

Minna sai kiiresti jalule. Ta vabastas Tiina rakmetest ja helista kohe Tiina mehele. Seejärel hakkas Minnal halb ja ta vajus murule. Teised kohalolijad olid kutsunud neile kiirabi, mis jõudis kiiresti kohale. Maapinnal olnud töötaja oli täielikus šokis ega saanud üldse millestki aru, korrutades vaid, et raadio ei töötanud.

Tiina sai õnnetuses rohkem viga, sest Minna kukkus osaliselt tema peale.

Tallinnas saadud arstiabiga olid mõlemad naised rahul. Arstid tahtsid Tiina paariks päevaks haiglasse jätta, kuid lubasid tal siiski minna, kui mees koos lapsega talle järele tuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles