Vandaalid üritasid Pirita teel Lurichi kuju varastada

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurjategijad üritasid Pirita tee äärest Lurichi kuju varastada.
Kurjategijad üritasid Pirita tee äärest Lurichi kuju varastada. Foto: Pirita linnaosavalitsus

Maadluslegend Georg Lurichi kuju Pirita tee ääres sattus taaskord vandaalide ohvriks, kuju püüti ööl vastu tänast aluselt lahti kangutada, kuid sel korral tulutult.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder sõnas, et kuigi kuju on tugevasti kangutatud, pidasid kinnitused vastu ja vandaalid maadlejat aluselt kätte ei saanud. «Kuju on õnneks terve ja kahjustada on saanud eelkõige kinnitused ja alus,» rääkis Mölder.

Linnaosavalitsus tegi juhtunu kohta politseile avalduse.

Mölder lisas, et linnaosavalitsus laseb mälestusmärgi korda teha, kuid selle maksumust ta hetkel veel öelda ei oska. Lurichi kuju on sattunud korduvalt metallivaraste ja vandaalitsejate ohvriks ning on kahetsusväärselt mälestusmärk, mida on Tallinnas enim varastada püütud.

Mälestusmärk on turvafirma valve all.

Pirita teel asuv Amandus Adamsoni loodud Georg Lurichi kuju on üritatud varastada üle kümne korra, mis teeb sellest kõige enam varastada üritatud mälestusmärgi Tallinnas.

Paarikümne sentimeetri pikkuse Lurichi pronkskuju valmistas Amandus Adamsoni skulptuuri järgi kujur Tõnu Maarand. Skulptuur avati Pirita tee ääres 1996. aastal Lurichi 120. sünniaastapäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles