Jalgpallifännid peavad uussisserändajatega sõpruskohtumise

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: IOM

Täna kell 11 algab Eesti Jalgpalliliidu siseväljakul jalgpalli sõpruskohtumine uussisserändajate ja kohalike jalgpallifännide vahel.

Selle matšiga keskendume Eestisse elama asunud uussisserändajate ning vastuvõtva ühiskonna vahelisele dialoogile, mõistmisele ning ühisele koostööle, teatas Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon (IOM).

Aasta aastalt on Eestis kasvamas uussisserändajate arv. Eestisse saabumiseks on erinevad põhjused: töö, perekond, õpingud jms. Samuti saabuvad Eestisse inimesed, kes on olnud konflikti ja/või tagakiusu tõttu sunnitud lahkuma oma kodudest. Tulenevalt viimastest arengutest Euroopa Liidu tasandil on sisserännet puudutav arutelu eelkõige keskendunud numbritele, mitte numbrite taga olevatele inimestele. Sageli on arutelud tuginenud emotsioonidele ja teadmatusest tulenevale hirmule.

Tänane jalgpallimatš, selles osalejad ning korraldajad kutsuvad kõiki üles märkama statistika taga olevaid inimesi ning nende  panust Eesti ühiskonnale.

Jalgpallimatš toimub IOMi ning Varjupaigataotlejate Majutuskeskuse koostöös. Matši elluviimist toetab IOMi projekt PRISE, mida kaasrahastavad  Euroopa Liit Euroopa Pagulasfondi kaudu ja siseministeerium.

IOM, mis asutati 1951. aastal, on juhtiv valitsustevaheline migratsioonialane organisatsioon. IOM-i ülesandeks on migrantide liikumise organiseerimine, rahvusvahelise migratsioonialase koostöö edendamine, migratsiooniprobleemidele lahenduste leidmine ning kannatavatele migrantidele humanitaarabi võimaldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles