Kakumäe jahisadama rajamisega plaanitakse alustada suvel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakumäe sadam.
Kakumäe sadam. Foto: Mihkel Maripuu

Kakumäe jahisadamast peaks kuni kuue aastaga saama erinevaid teenuseid pakkuv viie tärni jahisadam, mille esimese etapi ehitustöödega plaanitakse alustada tänavu suvel.

«Selle aasta suvel plaanime ehitustegevusega alustada, partnerid on meil olemas. Esimese etapina on meil Nooda tee rajamine ja sadama akvatooriumiala,» ütles Kakumäe Jahisadama visionäär Tiit Suuder. Ta lisas, et esimese etapi tööd peaksid valmima 2017. aasta lõpuks või 2018. aasta alguseks. Esimesse etappi kuulub veel ellingute rajamine ning hotell jahtidele.

Eesmärk on kujundada Kakumäe sadam viie tärni jahisadamaks, mis hõlmaks väikelaeva omanikele vajalikke teenuseid, rääkis Suuder, lisades, et vajadus selle teenuse järele on täiesti olemas. «Väga hea tagasiside saime näiteks Soomest, kus pannakse 2016. aastal 2000 aluste hoiukohta kinni ja inimesed on küsinud, millal saaks paadi teile talveks hoiule tuua,» rääkis ta.

Lisaks plaanitakse rajada mobiilsete ujuvkaide ala ning pilsivee äraandmiskohad. Plaanis on ehitada tankla ja rajada avalik slipitee kaluritele. Rajatakse parklad ning ligipääsu- ja kergliiklusteed, selgub kodulehelt. «Kogu projekt valmimisaeg on viis ja pool kuni kuus aastat,» märkis ta.

Mullu teatas OÜ Kakumäe Jahisadam, et Kakumäe poolsaarel algasid 70 miljonit eurot maksva jahisadama rajamise ettevalmistustööd, mille raames eemaldatakse 10-hektariliselt alalt lagunenud ja tühjalt seisnud hooned. Suuderi hinnangul võib sadama rajamise kolme etapi investeeringute kogumaht tõusta üle 100 miljoni euro. «Maht võib kujuneda suuremaks, ta läheb sinna 100 miljonit ja ülespoole,» märkis Suuder.

Kakumäe Jahisadam teatas mullu, et sadamal on kõik vajalikud uuringud, detailplaneeringud ja load jahisadama rajamiseks olemas. Alal alustati lammutustöödega, mille eesmärk valmistada sadamaala ehitustegevuseks ette.

Suuder ütles toona, et Kakumäe sadamast tahetakse luua mereturismi keskust, kuhu esimeses etapis rajatakse jahiomanikele 288-kohaline akvatoorium, multifunktsionaalne elling ja vesialuste hotell. Kaugemas plaanis tuleb aga sadamasse merega seotud meelelahutusvõimalusi SPA, restoranide, kalaturu ja atraktiivse lavaga etenduste ning erinevate sündmuste tarbeks juurde.

OÜ Kakumäe Jahisadam suuromanikud on Jaan Pillesaar, Hannes Tamjärv, Peeter Mänd ja Indrek Luukas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles