Tallinn ja Rae vald kavandavad terviserada ümber Ülemiste järve

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna linnavalitsus

Linnavalitsus kiidab homme heaks Tallinna linna ja Rae valla koostöö­kokkuleppe projekti kaugemas perspektiivis Ülemiste järve tervise- ja liikumisraja ja lähemas perspektiivis Vana-Tartu maantee (Jüri–Järveküla maantee) äärde kergliiklustee rajamise. 

Tallinna linnas on aastate jooksul rajatud palju kergliiklusteid, kuid võrgustiku kasutustõhususe suurendamiseks ning sidususe parandamiseks tuleb rajada uusi ühendusteid.

Viimastel aastatel on suurt tähelepanu pööratud Tallinna kergliiklusteede sidumisele naabervaldade kergliiklusteedega, vahendas linnavalitsuse pressiteenistus. Selleks osales Tallinna linn koos naabervaldadega välisprojektis «Harjumaa kergliiklusteede võrgustiku rajamine», mille raames ehitati kokku 57,2 kilomeetrit kergliiklusteid.

Rae vallaga koostöö tegemise algatus tuli endiselt riigikogu liikmelt Tõnis Kõivult ning Tallinna linnavolikogu liikmelt Jüri Ennetilt. Nende osalusel otsustati möödunud aasta lõpus abilinnapea Kalle Klandorfi juures toimunud kohtumisel jätkata Tallinna linna ja Rae valla koostööd, et rajada ümber Ülemiste järve kulgev terviserada ja kergliiklustee Vana-Tartu maantee äärde. Nii Tallinna linnal kui ka Rae vallal on tehtud ettevalmistused selleks, et Vana-Tartu maantee kergliiklusteed saaks hakata ehitama juba 2016. aastal.

Initsiatiivi arvestades nõustus linn 9. detsembril 2014 toimunud linnapiirkonna arengustrateegia töörühma koosolekul võimalusega, et Vana-Tartu maantee kergliiklustee rajamisel Tartu maanteest kuni linnapiirini võiks koostöö üheks väljundiks olla kokkulepe, et Rae vald projekteerib nimetatud kergliiklustee lõigu, kuna seda hakkavad kasutama eelkõige Rae valla elanikud, ning Tallinna linn ehitab selle valmis.

Kohtumisel otsustati, et terviseraja puhul kaalutakse erinevaid trassivariante, eriti järve lõunapoolses osas, ega valita koostöölepingus neist ühtegi konkreetset. Terviseraja puhul arvestatakse võimalikult laia kasutusvõimalusega, sealhulgas suusatamine ning valgustuse rajamise vajadusega tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles