Fotod ja video: 6000 õpilast üle Eesti teevad PISA testi

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algasid rahvusvahelise PISA uuringu testid, mida tehakse Eestis järgmise kolme nädala jooksul 207 koolis.

Tallinna 21. kooli õpilane Del Remi Liik ütles, et test tema jaoks keeruline ei olnud ning tuli lihtsalt tähelepanelikult lugeda, mida küsitakse. «Keskenduma pidi ja lugemist oli palju. Selleks, et tekstist aru saada, tuli ikka süveneda. Mõnikord lugesin teksti mitu korda üle, et täpselt aru saada,» selgitas Liik.

Kuidagi eriliselt PISA testiks ette ei valmistatud. «Koolis käimine ongi ettevalmistus. Hommikul oli meil ainult üks väike infotund,» sõnas Liik.

PISA 2015 pealmine hindamisvaldkond on loodusteadused ning just selles valdkonnas on Eesti õpilased olnud tublid, saavutades viimati korraldatud uuringus 6. koha maailmas. Loodusteadused olid peamiseks hindamisvaldkonnaks ka PISA 2006 uuringus, mil Eesti osales esimest korda.

Uuringus osalevad õpilased, kes on sündinud 1999. aastal. Enamus Eesti PISA testi tegevad õpilased õpivad 9. klassis.  Igast koolist osaleb 42 õpilast. Kui on koolis vähem õpilasi, teevad testi kõik selles vanuses õpilased. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles