Kadrioru Luigetiigi purskkaevud hakkasid tööle, kuid luiki veel ei ole

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luigetiik Kadriorus.
Luigetiik Kadriorus. Foto: Toomas Huik

Reedel keerati Kadrioru Luigetiigi purskkaevude kraanid lahti, kuid luigepaari tiigile veel leitud ei ole.

«Kuigi Luigetiigi purskkaevud töötavad, ei ole praeguseks leitud sobivat luigepaari, kes tiigiveel pargi külalistele silmarõõmu pakuksid,» ütles linna purskkaevusid haldava linnaasutuse Kadrioru Park juhataja Ain Järve.

Kadrioru Pargi direktor Ain Järve meenutas, et esimene luigepaar, kes Kadriorus silmailu pakkus, elas ligi 20 aastat, kuid teine luigepaar pidas vastu kõigest seitse aastat. Tookord leiti ühe luige kõrist lahkamisel õngekonks, mis kuningliku linnu varasele surmale kindlasti kaasa aitas.

Viimatine luigepaar pidas Kadriorus vastu kolm aastat, siis suri emane. Lahkamisel selgus, et varasele surmale aitas kaasa vale toitumine. «Eks nii mõnigi liigne viineripirukas visatakse sõbraliku inimkäe poolt luige noka vahele ja see on lindude varase surma üks põhjus,» sõnas Järve ja lisas, et metslinnud ei kannata soola, saia ja muud inimese toitu.

Praegu otsitakse Kadrioru Luigetiigi üksikule isasele loomaaia kaasabil sobilikku elukaaslast. Algaval nädalal pannakse järjepanu tööle kõik Tallinna purskkaevud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles