Tallinna korteri ruutmeeter tegi uue hinnarekordi

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvarafirma 1Partner.
Kinnisvarafirma 1Partner. Foto: Peeter Langovits

Märtsis maksis Tallinna korteri üks ruutmeeter keskmiselt 1576 eurot, mis on kuus protsenti rohkem kui veebruaris ning kriisijärgse aja kõrgeim tase.

Tallinna kinnisvaratehingute koguarv kasvas kuuga 18,2 protsenti 1145-ni.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul näitab tehinguarvu kasv selgelt, et inimesed suhtuvad Eesti tulevikku ja majanduslikku stabiilsusesse positiivselt.

«Praegu ostetakse päris palju kortereid isikliku pensionifondina. Kuigi varaklasse kuhu investeerida on palju, siis valivad inimesed nendest pigem kinnisvara, sest nad saavad sellest kõige paremini aru,» ütles Vahter ja lisas, et sisuliselt on selline lähenemine õige.

Tallinna korteritehingute aktiivsus tõusis kuuga 7,3 ning kogumaksumus 14,6 protsenti. Kalleim korter müüdi 745 000 ja odavaim 810 euro eest.

Märtsis müüdi Tallinnas 33 hoonestatud kinnistut, mis on üheksa võrra enam kui eelmisel kuul. Kalleim maja võõrandati 700 000 ja odavaim 50 000 euro eest.

Märtsis müüd 14 krunti, mis on kuue võrra enam kui veebruaris. Kalleim krunt müüdi 8,8 miljoni ning odavaim 34 000 eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles