Galerii: vabatahtlikud tegid vähekindlustatud peredele toreda peo

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval tõid vabatahtlikud vähekindlustatud peredele pühaderõõmu: Estonia kontserdisaalis toimus vähekindlustatud lastega peredele mõeldud Lihavõttejänku pidu.

 Peomeeleolu aitasid luua vabatahtlikud nii kodanikuühendustest kui parlamendierakondadest. Teiste seas lõid kaasa sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt, Põhja-Tallinna linnaosa vanem Karin Tammemägi, Riigikogu liige Laine Randjärv ning Tallinna Linnavolikogu liikmed Riina Solman ja Õnne Pillak.

Lihavõttejänku peol esines Tallinna Ülikooli Sümfooniaorkester, soleeris Reigo Tamm. Kontserdi eel said lapsed koos vabatahtlike mängujuhtidega lustida ning täiskasvanud nii omavahel kui kohale tulnud poliitikutega ühiskonna valupunktide üle arutleda. Enam kui 600le kohale tulnud peolisele pakuti kerget einet ning peo lõppedes anti peredele kaasa toidukott Selveri toodetega.

Lihavõttejänku peo korraldaja, Eesti vaesuse vastu võitlemise võrgustiku juht Kärt Mere andis kontserdil minister Helmen Kütile üle käsiraamatu, mis sisaldab Euroopa komisjoni soovitusi, kuidas võiksid liikmesriigid lastesse investeerida. «Meie eesmärgiks peab olema põlvkondliku vaesuse edasikandumise läbilõikamine. On oluline, et poliitikud tunneksid nende probleemide vastu huvi, kuulaksid lapsevanemate arvamusi ja viiksid ellu paremat perepoliitikat,» rääkis Mere.

Sündmuse korraldamisele õla alla pannud seal vabatahtlikuna kaasa löönud Oleviste Hoolekande juhatuse liige Riina Solmani sõnul oleks selliseid üritusi vaja lastele korraldada aastaringselt, mitte ainult jõulude ja lihavõttete ajal.  «Iga Eesti laps väärib tähelepanu ja hoolt, tunnet, et ta on ühiskonnaliikmena oluline. EAPN Eesti ja Oleviste hoolekanne plaanivad juba järgmist lastele suunatud projekti  «Lapsed teatrisse» juuni alguses, Lastekaitsepäeva aegu.  Ürituse õnnestumise eelduseks on siiski teatava ressursi olemasolu selle korraldamiseks. Kutsumegi üles sponsoreid panema õlga alla vähekindlustatud perede laste teatrisse viimiseks,» ütles Solman.

Lihavõttejänku peo korraldasid EAPN Eesti võrgustik, Põhja-Tallinna Valitsus ja  Oleviste Hoolekanne. Pidu toetasid sihtasutus Dharma, Kalevi kommivabrik ja mitmed eraannetajaid ning firmad. Vabatahtlikena panustasid sündmuse õnnestumisesse Tallinna Ülikooli Sümfooniaorkester, vabatahtlike ühendused  Serve the City, Kalamaja kristlik kogukond, Tallinna Hansa Rotary liikmed, Nõmme Lastekaitse Liit ning mitmed avaliku elu tegelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles