Tabasallu kerkib kolme väljakuga tennisehall

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol tennisereket.
Fotol tennisereket. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tabasallu ehitatakse kolme siseväljakuga tennisehall, mida on võimalik laiendada täiendava kahe siseväljakuga.

Harku vallavalitsuse läbiviidud kontsessioonihanke tulemusel leidis vald Tabasallu tennisehalli rajamise partneriks Viljandi Tennisehall OÜ. Pakkumuse kohaselt ehitatakse Harku valda Tabasalu alevikku kolme siseväljakuga tennisehall, mida on võimalik laiendada täiendava kahe siseväljakuga. Välisväljakuid on planeeritud neli.

Harku vallavanem Kaupo Rätsepa sõnul on Harku vallas nõudlus uute avalike tenniseväljakute ja sisehalli järele olemas, seepärast loodi vajalikud eeldused tennisehalli rajamiseks, kus saaksid sportida nii noored kui ka täiskasvanud spordisõbrad.

OÜ Viljandi Tennisehall juhatuse esimehe Mark Orava sõnul soovivad nad rajada tänapäevase tennisekeskuse, mis pakub kvaliteetset teenust valla ning selle lähipiirkondade elanikele. «Soovime pakkuda tennisemängijatele tugevat erahuvikooli, mis annab tenniseõpet lastele ja noortele ning kus käiks aktiivne klubiline tegevus – korraldatakse üritusi ja võistlusi, mis hõlmavad tennisemängijaid ja -harrastajaid üle vabariigi ning kogu maailma,» kirjeldas Mark Orav tennisehalli rajamise plaane.

Viljandi Tennisehall OÜ planeerib töö arvestuslikuks maksumuseks kokku 1,56 miljonit eurot. Harku vald tasub ühekordselt 240 000 eurot, mis makstakse peale ehitistele kasutusloa saamist.  Vald annab OÜ-le Viljandi Tennisehall 40 aastaks hoonestusõiguse Tabasalus Staadioni tänav 7 ja Staadioni tänav 3a kinnistutele olemasoleva Tabasalu spordikompleksi kõrvale tennisehalli ja tenniseväljakute ehitamiseks.

Tegemist on lähipiirkonna ainukese omataolise tennisehalliga Harjumaal väljaspool Tallinnat. Riigihange «Tabasalu tennisehalli ehitamine ehitustööde kontsessiooni andmise korras» kuulutati välja 2014. aasta lõpus ja tähtajaks 4. veebruariks laekus üks pakkumus – OÜ Viljandi Tennisehall ja AS Pärlin ühispakkumus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles