Savisaar raskes seisundis: mis saab Tallinna juhtimisest?

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Edgar Savisaar ja volikogu esimees Toomas Vitsut volikogu selle koosseisu avaistungil. Mõlemad võivad lähiajal oma ametist lahkuda.
Linnapea Edgar Savisaar ja volikogu esimees Toomas Vitsut volikogu selle koosseisu avaistungil. Mõlemad võivad lähiajal oma ametist lahkuda. Foto: Peeter Langovits

Linnapea ja Keskerakonna juhi raske tervisliku seisundi tõttu jääb ära nädalavahetusel toimuma pidanud Keskerakonna volikogu ning määramata ka Tallinna linnavolikogu uus esimees. Samuti pole selge, mis saab juhul, kui valimistulemuste väljakuulutamise ajaks pole teada, kas Edgar Savisaarest saab Riigikogu liige või ta jätkab linnapeana.

Linnapea kohuseid täidab Edgar Savisaare eemaloleku ajal abilinnapea Kalle Klandorf. Tema soovitas sälitada rahu ning kinnitas, et Tallinna linna juhtimine meeri haigestumise tõttu seisma ei jää. «Võtame ikka päev korraga,» ütles Klandorf.

Igal juhul tuleb Keskerakonnal teha Tallinnas lähiajal terve rida tõsiseid otsuseid. Esiteks tuleb Vitsuti asemel valida uus volikogu esimees. Varasemate plaanide järgi oleks Vitsuti mantlipärija kandidatuur olnud arutusel eeloleval pühapäeval Keskerakonna volikogul, kuid täna selgus, et volikogu jääb ära. Seaduse järgi võib linnavolikogu  kaks kuud juhtida ka volikogu aseesimees, kelleks praegu on Toivo Tootsen.

Teine oluline personaliküsimus on samuti riigikokku siirduvale Lasnamäe linnaosa vanemale Olga Ivanovale järglase leidmine. Teisest küljest, Ivanova hiljutise lapsepuhkuse ajal täitis tema kohuseid vanema asetäitja ja ei juhtunudki midagi hullu. Aga pikemas perspektiivis püütakse sellesse ametisse leida ilmselt selline inimene, kes suudaks valimiste ajaks mobiliseerida kogu sealse arvuka venekeelse elanikkonna.

Ning lõpuks, varem või hiljem seisab Keskerakonnal siiski ees uue Tallinna linnapea valimine. Linnapea praegusel kohusetäitjal on olemas põhjalikud kogemused nii abilinnapea kui linnaosavanemana, aga ta ei pruugi olla sugugi ainus pretendent sellele ametikohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles