Võitlus tudengite pärast: ülikool kutsus erialamessile nii tudengeid kui ka lapsevanemaid

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noorte arvu vähenemine sunnib ülikoole kasutama kõikvõimalike võimalusi, et tudengeid õppima meelitada. Tallinna Ülikooli avatud uste päevadele olid kutsutud nii õpilased kui ka lapsevanemad.

Ülikool otsustas sel aastal kutsuda avatud uste päevale lapsevanemaid seetõttu, et mitmed noored on kimpus eriala valikuga ning vanemad, kes soovivad oma võsukesi toetada, omavad selleks liiga vähe informatsiooni.

«Kooli lõpetamisest on vanematel tõenäoliselt nii palju aega möödas, et lapse toetamine erialavalikul võib olla keeruline. Seetõttu otsustasime see aasta lapsevanemad endale külla kutsuda,» selgitas Tallinna Ülikooli kommunikatsioonispetsialisti Berit Oll. «Selgitame, kuidas ülikooli sisseastumine käib ja räägime, millist nõu võiks oma lapsele anda.»

Oll on tähele pannud, et vene rahvusest lapsevanemad räägivad rohkem võsukese erialavalikul kaasa kui eestlastest vanemad. «See kuidas täpselt kodudes nõu antakse ja otsused tehakse, jääb meile teadmata, aga usume, et lapsevanematel on selline nõuandev roll olemas,» lisas ta.

Vanemate suhtumine on väga erinev, näiteks Tallinna Ülikooli tudeng Reivo Maasik ütles Postimehele, et tema valikut vanemad eriti ei mõjutanud, kuid sama eriala õppiva Triin Partsu sõnul mängisid vanemad otsuses suurt rolli.

«Olin segaduses, ei teadnud, mida õppima minna. Minul vanemad aitasid ja suunasid mind päris palju ning olen oma valikuga rahul,» selgitas Parts.

Pojaga messile uudistama tulnud Žerina sõnul pakuvad võsukesele huvi eelkõige psühholoogia ja filmindus, erialamessil ringi uudistades tekkis temalgi mõte, et tahaks uuesti ülikooli minna. Otsus jääb aga ema sõnul poja teha, tema ülesanne on ainult mõningal määral nõu anda.

Avatud uste päeva raames toimusid tulevastele bakalaureuse- ja magistriõppe tudengitele avalikud loengud, infotunnid ja erialamess, kus sai huvipakkuvat eriala õppivatelt tudengitelt nõu küsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles