Video: vaata, kuidas valmib Ülemiste City kõrgeim hoone

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülemiste Citys peeti piirkonna kõrgeima büroohoone sarikapidu. Sarikapärg võeti 45 meetri kõrguselt alla tõstukiga.

Uus 13-korruseline büroohoone valmib selle aasta augustis ning linnaku traditsioone järgides hakkab maja kandma ühe Eesti innovaatori – antud juhul optiku, leiutaja ja rahvusvaheliselt tuntud Schmidti teleskoobi looja Bernhard Schmidti nime.

«Lahe ja hästi läbi mõeldud keskkond on kindlasti tugevaks ajendiks, miks nii paljud innovaatilised ettevõtted on otsustanud Ülemiste Citysse tulla,» rääkis Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov. «Hiljuti on mitu rahvusvahelist ja märkimisväärse kasvupotentsiaaliga ettevõtet andnud teada, et nad kaaluvad oma tegevuse üle toomist Ülemiste Citysse. See on märk, et oleme oma arendustegevusega täkkesse pannud ning suudame väga edukalt konkureerida lähedal asuvate suurlinnade Helsingi, Vilniuse ja Riia sarnaste keskustega.»

Jostovi sõnul on uus büroohoone hea näide sellest, et kasutades ehitusel võimalikult uusi tehnoloogiaid, on samas võimalik ka keskkonda säästa. «Lõõtsa tn 5 kerkiv hoone taotleb kõrgeimat ehitistele keskkonnasäästlikkuse ja säästlike tehnoloogiate kasutamise eest välja antavat LEED kuldtaseme sertifikaati, mida on Eestis antud vaid üksikutele hoonetele. Näiteks paigutatakse maja lõunaküljele päikesepaneelid, mis katavad ära osa hoone energiavajadusest. Ülejäänud fassaadi hakkab katma kaasaegne digimuster, mis teeb sellest ühe silmapaistvama hoone Ülemiste City linnakus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles