Viru keskuses tähistatakse vabariigi sünnipäeva laulu ja tantsuga

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru keskus.
Viru keskus. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Viru keskuse aatriumis toimub laupäeval kell 12 Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud muusikaüritus «Eesti Heli». Terve päeva kestev programm toob Viru Keskuse aatriumi ohtralt muusikalisi etteasteid, mille on kokku pannud  koorijuht Aarne Saluveer ning koreograaf Märt Agu.

Laupäeva keskpäeval Viru Keskuse aatriumis algavas «Eesti Heli» esimeses etendustes lasevad aegumatutel koorilauludel kõlada ETV tütarlastekoor koos etno-jazz ansambliga RÜÜT, keda juhendab etenduste kaasautor Aarne Saluveer. Tantsulise poolega üllatab rahvatantsuansambel Sõprus, kellega liituvad teistegi rahvatantsurühmade liikmed. Ürituse teises osas astub ETV tütarlastekoor üles koos rahvamuusikutega, kelle saatel korraldavad rahvatantsijad ehtsa Eesti peo, kus kõlavad etno ja folk ning kirevale kavale lisab vürtsi efektne torupillimuusika.

«Need etendused moodustavad toreda eestipärase ühepajatoidu, kus segunevad kaasaegne etno-popptants ning suurepärane valik meie koorimuusikast,» kommenteeris Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud etendusi Märt Agu. Agu lisab, et ehtne Eesti pidu ei saaks toimuda rahva kaasaelamiseta, seega julgustab ta kõiki Viru Keskuse külastajaid laupäeval nii kaasa laulma kui ka oskuste korral tantsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles