Mustamäe tervisepäeval räägiti istumise kahjulikkusest

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäe tervisepäeval tutvustati uue tervisekeskuse projekti ja räägiti istuva eluviisi kahjulikkusest.
Mustamäe tervisepäeval tutvustati uue tervisekeskuse projekti ja räägiti istuva eluviisi kahjulikkusest. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Mustamäe polikliinik koos Lääne-Tallinna Keskhaiglaga korraldasid täna tervisepäeva, mille keskmes oli tulevase Mustamäe tervisekeskuse tutvustamine.

Tervisepäeval osalenud ja uue tervisekeskuse projektiga tutvunud Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul andis linn aasta tagasi lubaduse toetada Mustamäe tervisekeskuse arendamist. «Oluline on parandada mustamäelastele arstiabi kättesaadavust, mida uus tervisekeskus võimaldab. Kui meditsiinitöötajatel on head töötingimused, võimalus saada arstide ja õdede majas omaette korter, siis nad jäävad ka siia tööle,»  vahendas linnavalitsuse pressiteenistus Savisaare sõnu.

Lääne-Tallinna Keskhaigla on lubanud 2015. aasta alguseks valmis saada projekti, mida Tallinna linn finantseerib, Mustamäe tervisekeskus peaks valmis saama 2017. aastaks.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul valmib Mustamäel mitmekesiseid teenuseid pakkuv  tervisekeskus. «Lisaks õismäelastele ja nõmmekatele saavad nüüd ka mustamäelased  täielikult kaasaegsetele nõuetele vastava terviseasutuse, mis peaks rahuldama kõige erinevamaid  vajadusi,» ütles Martinson.

Tervisepäeval osalejad said kuulata loengut istuvast eluviisist tulenevatest terviseriskidest ning nende vältimisest, samuti oli kõigil huvilistel võimalik lasta tasuta oma tervisenäitajaid kontrollida ja määrata vererõhku ja veresuhkru taset. Samuti müüsid ravimifirmad Tervise Abi, Chemi-Pharm ja Magnum Medical tervisepäeval oma  tooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles