Prokuratuur uurib jätkuvalt Tallinna juhtide rahakasutust

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Tammemägi kepikõnnikampaania reklaam Stroomi rannahoonel.
Karin Tammemägi kepikõnnikampaania reklaam Stroomi rannahoonel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) pöördus juba möödunud aastal riigiprokuratuuri poole palvega, et uuritaks, kas Tallinna juhid on kasutanud avalikku raha isiklikuks reklaamikampaaniaks.

Mullu suvel algatas riigiprokuratuur ka kriminaalmenetluse, et kontrollida, kas Tallinna linnavalitsuse juhtimisülesandeid täitvad ametnikud on kasutanud neile usaldatud võõrast vara ebaseaduslikult enda või kolmanda isiku kasuks.

Uurimist viib läbi kaitsepolitseiamet ja juhib riigiprokuratuur.

«Kahtlustust ei ole seni ühelegi isikule esitatud,» kinnitas prokuratuuri pressinõunik Carol Merzin. «Kriminaalmenetluse käigus võetakse arvesse kogu asjassepuutuv informatsioon ja vajadusel otsustatakse uurimise laiendamise vajadus,» lisas Merzin.

ERJK  tegi möödunud aastal kolmele keskerakondlasele – Põhja-Tallinna linnaosa vanemale Karin Tammemäele, tema asetäitjale Priit Kutserile ning Tallinna ettevõtlusametis töötavale endisele abilinnapeale Jaanus Mutlile – ettekirjutuse, mille kohaselt peavad nad tunamulluste kohalike valimiste eel linna raha eest tehtud valimisreklaamide kulud linnale hüvitama. Lähiajal võib komisjonilt ettekirjutuse saada ka Edgar Savisaar, kelle suhtes praegu menetlus jätkub.

Täna teatas ka riigikontroll, et Tallinna linn kulutas 2013. aastal valimisreklaamina mõistetavatele teavitustele ligikaudu 337 000 eurot. Lisaks teavituste sõnumites esinevatele valimisreklaami elementidele viitavad asjaolud poliitilise mõju planeeritud taotlemisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles