Metlev: mind kiusati lasteaias, sest olin venelane

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sündmustes aktiivselt osalenud abi­politseinik Sergei Metlev rääkis Postimehele oma versiooni juhtunust.
Sündmustes aktiivselt osalenud abi­politseinik Sergei Metlev rääkis Postimehele oma versiooni juhtunust. Foto: Erakogu

Tallinna gümnasistidega lõimumise- ja koolikiusamise teemasid arutanud Sergei Metlev, kes tegutseb abipolitseinikuna ja kandideerib eelolevatel valimistel Vabaerakonna nimekirjas Nõmmel ja Mustamäel, rääkis ka oma isikliku kokkupuute kiusamisega: nimelt olla teda Mustamäel eestikeelses lasteaias rahvuse tõttu kiusatud.

«Mind taheti panna eesti lasteaeda, ent eesti keelt ma ei osanud. Alguses isegi ei võetud mind sinna vastu,» kirjeldas Metlev. «Lõpuks võeti vastu vist ainult seetõttu, et vanemad hakkasid lasteaia juhatajat heas eesti keeles veenma

Ent kiusamine ei lasknud kaua oodata. «Tekkis kohe üks poiss, kes kutsus üles mind kiusama, sest ma olevat «halb venelane.» Isegi tuli kallale,» kirjeldas Metlev juhtunut. «Kasvataja märkas seda ja ühel hommikul kutsus minu ja selle teise poisi grupi ette. Ta ütles, et Sergei on hea inimene, kes on osa meie lasteaia perest. Seitsmeaastasena sealt lahkudes olin kakskeelne laps ja tollest kunagisest kiusajast oli saanud mu semu,» rääkis Metlev.

«Toonane kasvataja jäi aga minu jaoks sümboliseerima Eestit ja eestlasi, kellega tahan koos elada. Kui sellele väiksele juhtumile mõtlen, siis ilmselt see avaldas mulle suurt mõju ja seetõttu mul pole kunagi olnud tõrjuvat suhtumist eestlastesse. Eristagem inimeste stereotüüpe ja valekuvandeid inimese sisust,» kutsus üles Metlev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles