Põhja-Tallinna oluliseim investeering on tänavu spordikompleksi ehitus

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõle spordikompleksi ideekonkursi võidutöö
Sõle spordikompleksi ideekonkursi võidutöö Foto: Toomas Huik

Põhja-Tallinnas alustatakse tänavu ujulaga spordikompleksi ehitust ning remonditakse hulgaliselt ehitisi. Mitmetel sisekvartali teedel on oodata remonttöid ning paraneb linnaosa tänavavalgustus.

Käesoleval aastal alustatakse Põhja-Tallinnas uue spordikompleksi ehitust, kuhu on planeeritud ka ujula. Spordikompleksi asukohaks saab Sõle 40. Ala detailplaneering näeb ette praeguse võimla asemele kolme korvpalliväljakuga võimla ja ujula ehitamise. Ideekonkurssi võidutöös on planeeritud ka raskejõustiku, võimlemise ja maadluse saalid.

Kavas on rekonstrueerida ka kergejõustiku staadion. Staadion jooksurada saab uue tartaankatte ning uuendatakse jalgpallimuru ning hüppekaste.

Spordikompleksi on planeeritud ujula tuleb nelja 25 meetri pikkuse rajaga, millele lisandub lastebassein. Ujula hakkab olema linnarahvale üldkasutav. Spordikompleksi ideekonkrussi võitis EstKonsult.

2015. aasta kevadel peaks selguma ka Kopli liinide edasine saatus. Tallinna linna omandis olevate kinnistute (Kopli liinide) kombineeritud pakkumise esimesele etapile laekus kaks pakkumist. Pakkumised tegid OÜ Fund Ehitus ja AS Pro Kapital Grupp.

Tallinna linna omandis olevad 82 kinnistut ehk Kopli liinid on pandud enampakkumisele alghinnaga kokku 1,5 miljonit eurot, kinnistud müüakse ühtse müügiobjektina kombineeritud pakkumise korras. Eesmärk on leida Kopli liinide maa-alale arendaja, kes ehitab välja sealse elamuala koos elamuala teenindamiseks vajaliku taristuga - kanalisatsiooni- ja veetrassid, tänavad, spordiväljakud ja haljasalad.

Suurematest investeeringutest planeeritakse uuendada veel Salme kultuurikeskuse fassaadi ja remontida osaliselt Tuulemaa sotsiaalmajutuskeskus. Värskendatakse ka linnaosa puhkealasid, eeskätt Merimetsa ja Stroomi randa.

Linnaosavalitus on kavandanud tänavu mitmeid sisekvartali teid ning eesmärgiks on võetud linnaosa tänavavalgustuse parendamine.

Kultuuri- ja spordivaldkonnas jätkatakse kepikõnni treeningutega, korraldatakse linnaosa laatasid ning korraldatakse Põhja-Tallinna päeva ning pere ja tervisepäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles