Fotod ja video: lohesurfarid trotsivad tuult ja tormi

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2. jaanuar, mõned soojakraadid, tormi ootuses – iga mõistlik inimene oleks pigem tubastes tingimustes. Lohesurfarite jaoks on täna aga unistuste ilm, nemad kihelevad jääkülma vette. Vaata videost!

Tormise ilmaga näeb ikka merel neid, kes tuule abil oma adrenaliininälga taltsutavad, kuid täna ei olnud Pirital näha kedagi. Ehk on ilm liiga külm? Helistan Pirita surfiklubisse, et saada hüpoteesile kinnitust. «Täna vaevalt kedagi leiate, meil on ikkagi jaanuar, üldiselt sõidetakse novembri lõpuni. Külm vesi hakkab liigestele. Kui keegi väriseda tahab, siis ta väriseb värskest aastavahetusest niigi,» vastas läbi huumoriprisma meile üks surfiklubi treeneritest.

Viimases lootuses sõitsime fotograafiga Viimsisse ja nägime taevas hõljumas üht lohe. Lähemale sõites on märgata parkimas autosid ja tosinat inimest askeldamas lohedega.

Lohesurfar Indrek valmistub vette minema ja ütleb lõbusas tujus, et kui soovime, siis teeb meile mõned trikidki. Indrek ei karda tuisku ega tormi, praegu on veel suhteliselt head ilmad, ette on tulnud ka miinuskraadidega lohetamist. «Homme oleme Pirital, seal on laine parem. Siin on madal ja tuul natuke halvast suunast,» sõnab Indrek.

Kohas, kus lohesurfarid lustivad, on vesi tõesti natuke liiga madal. Alles paar nädalat tagasi kukkus Indrek nõnda õnnetult, et oli sunnitud haiglat külastama. Õige ilmaga saavat lohega teha selliseid hüppeid, et näeb pool lähedalasuvat küla ära, võib vaid ette kujutada, kuidas sellisest kõrgusest kukkuda on. Saadav elamus ja adrenaliinilaks on aga nõnda võimas, et mees on merel tagasi.

Lohesurfarite sõnu on ilm täna soe ja ei saa kurta, et külm oleks. «Praegu pole mingit probleemi, ilm on soe ju. Oleme ka miinuskraadidega käinud, ei ole üldse küsimust. Eelmine aasta oli meri poolenisti jääs ja ei olnud hullu,» ütles Indrek vahetult enne merre minekut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles