Katrin Saks: sotsid pole Tallinnas oma lubadusi täitnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Saks.
Katrin Saks. Foto: Peeter Langovits.

Sotsiaaldemokraat ja Tallinna linnavolikogu aseesimees Katrin Saks ütles Postimees.ee’le, et sotsid pole Tallinnas oma lubadusi täitnud ja erakonna liider Jüri Pihl pole erakonna huve piisavalt kaitsnud.

Saksa hinnangul polnud koalitsiooni minek iseenesest vale, kuid tulnuks hoiduda, et ühe erakonna esimehest saab teise erakonna esimehe alluv ehk abilinnapea.

«See oli viga. Keegi tark on öelnud, et miski ei riku inimesi rohkem kui võim,» selgitas Saks. «See on oluliselt piiranud Jüri Pihli võimet ja soovi kaitsta oma erakonna huve selles koalitsioonis.»

«Minu arvates pole Jüri Pihl kaitsnud erakonna huve ja see on väljendunud meie iganädalastel koalitsioonikoosolekutel,» lisas ta.

Saks toonitas ka, et sotsid lubasid koalitsiooni minnes eelkõige ausat ja läbipaistvat valitsemist ning linnavõimu politiseerimise lõpetamist.

«Kui ausalt peeglisse vaatame, siis seda me teinud pole,» sõnas ta. «Oleme teinud mitmeid olulisi asju, mille üle mul on hea meel, kuid põhilist mitte.»

Saks rõhutas samas, et tulles Brüsselist, kus ta tegeles kolm aastat pidevalt koostöö ja ühisosa otsimisega erinevate poliitiliste jõudude vahel, lootis ta selle võimalikkust ka Eestis.

«Olin ehk rikutud, kuid ma ei ole lootust kaotanud, et see oleks ka siin võimalik,» kinnitas ta. «See on see, mida Eesti poliitika vajaks.»

Samuti toetab Saks, et oktoobrikuu sotside üldkogul antaks kas praegusele juhatusele uus mandaat või valitaks erakonnale uued liidrid. Saksa soosikuks oleks riigikogulane Sven Mikser ja ise ta kandideerida ei kavatse.

«Sven Mikser on kogenud poliitik ja ta esindab väga hästi neid väärtusi, mida mina selle erakonna jaoks oluliseks pean,» selgitas Saks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles