Sotsid läksid tõrvikutega Savisaare vastu

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon korraldas täna linnavalitsuse ees meeleavalduse, kus avaldati meelt volikogusse jõudnud 2015. aasta linnaeelarve vastu.

Kuigi keskerakondlik linnavalitsus on lubanud uue aasta kevadel kustutatud lambid põlema panna, leiavad sotsiaaldemokraadid, et seda peaks kohe tegema. «Pimeda aja möödumisel on kevadel tulede põlema panemine sama hea kui suvel teid liivatada,» sõnas sotsiaaldemokraat Anto Liivat.

Meeleavaldusel osalenud sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liikme Maris Silla sõnul avaldasid nad meelt nõnda seetõttu, et Tallinnas hoitakse jätkuvalt tänavavalgustuse pealt kokku. «Linnavalitsus on tõesti lubanud tuled põlema panna, kuid alles aprillis. Meie ütleme, et seda tuleb teha kohe,» sõnas Sild.

Liivati sõnul võib linnavalitsuse poolt esitatud linnaeelarvet nimetada tsentraliseerimise ja propaganda eelarveks. «Linnavalitsusel on riigikogu valimisteks valmistumise tuhinas hakanud reaalsete probleemide lahendamine üle jõu käima ning selle asemel on asutud looma linnapea ja abilinnapeade poliitbüroosid ning kasutatakse linna raha üha enam Keskerakonna valimiskampaaniaks,» lisas Anto Liivat. Sotsiaaldemokraadid on lubanud esitada linnaeelarvesse ligi 300 ettepanekut.

Hiljem liitusid sotsiaaldemokraatide meeleavaldusega ka mõningad Reformierakonna liikmed. «Toetame sotsiaaldemokraate, sest ka meie üks muudatusettepanekutest on see, et rahvas ei peaks tänavavalgustuse töölepanemist ootama suveni,» sõnas reformierakondlane Ivi Eenmaa.

Tema fraktsioonikaaslase Õnne Pillaku sõnul tuleks lisaks tänavavalgustusele tähelepanu pöörata ka lasteaedade rahastamisele ning Tallinna meeste tervisele.

Täna on Tallinna volikogus Tallinna 2015. aasta linnaeelarve esimene lugemine. Linna järgmise aasta eelarve kogumahuks on kavandatud 529 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles