Politsei ja rehviliit kontrollivad Tallinnas talverehve

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja prefektuuri politseinikud kontrollivad täna koos rehviliidu esindajatega talverehvide kasutamist ja seisukorda Tallinnas.

Kontrolli eesmärk on tõsta autojuhtide teadlikkust õigete rehvide valimisel ning juhtida tähelepanu sellele, et kulunud või talveks mitte ettenähtud rehvide kasutamine kahandab oluliselt sõidu turvalisust ja kvaliteeti.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juhi Elari Kasemetsa sõnul on talvistes oludes suverehvide kasutamine tõsine risk – pikeneb pidurdusteekond ning halveneb oluliselt kontroll auto juhitavuse üle.

«Kuigi viimastel päevadel on ilm olnud pehme, muudab niiske ning öine jahedam õhk hommikuks teed üsna libedaks. See nõuab igalt roolikeerajalt väga hoolikat ja ettevaatlikku tegutsemist, et mitte seada ohtu enda või kaasliiklejate elu ja tervist. Kindlasti suurendab teel püsimise võimalust aga nõuetele vastavad rehvid,» ütles Kasemets.

Talverehve on kohustuslik kasutada 1. detsembrist 1. märtsini.

Õige rehvi tunneb ära tähistuse järgi, milleks võib olla M+S, MS, M.S või M&S. Rehvide valikul tuleb kindlasti jälgida õigeid mõõte. Iga autotootja on ette näinud kindlad mõõtmed nii rehvile kui ka veljele ja sellest omavoliliselt kõrvale kalduda ei tohi. Kasutatud rehvi korral peab jälgima selle kulumist. Rehvil ei tohi olla läbivaid vigastusi – mõrasid ega torkeid. Muster ei tohi olla kulunud ebaühtlaselt ning mustri sügavus peab olema vähemalt 3 mm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles