Liivat: kui linnavalitsus poliitbüroo loomise plaanist ei loobu, tulevad ööistungid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anto Liivat
Anto Liivat Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraadid lubavad linnaeelarve lugemisel järgmisel nädalal taas ööistungeid, kui linnavalitsus ei tagane plaanist luua noorsootöö keskuse kaotamise hinnaga linnapeale ja abilinnapeadele oma poliitbüroo.

«Kui käesoleva aasta eelarve kolmandal lugemisel tõsteti ootamatult linnajuhtide palku, siis uuel aastal luuakse linnapea ja abilinnapeade bürood. Selleks on planeeritud 1,3 miljonit eurot ning eelarve kohaselt kuulub büroosse 33 palgalist töötajat. See tähendab sisuliselt Keskerakonna kontori kolimist linnavalitsusse. Samal ajal likvideeritakse Tallinna Noorsootöö Keskus ja kaotatakse linnaosavalitsustest 66 töökohta, sealhulgas koondatakse noorsoo- ja sotsiaaltöötajaid,» ütles linnavolikogu SDE fraktsiooni esimees Anto Liivat.

«Edgar Savisaar paistab valmistuvat selleks, et viimased parteile lojaalsed keskerakondlased saavad pärast riigikogu valimisi sotsiaalse töökoha Tallinna linnavalitsuses,» lisas ta.

«Viimastel kohalikel valimistel andsid Tallinna kodanikud praegustele opositsioonierakondadele ligi 90 tuhat häält. On lubamatu, et kõigi nende inimeste soovid jäetakse linnajuhtimisel küüniliselt arvestamata. Sotsiaaldemokraadid teevad ettepaneku eraldada poliitbüroo loomiseks kuluvad 1,3 miljonit kaasava eelarve pilootprojekti tarvis. Nõnda saaksid Tallinna inimesed oma elukeskkonna kujundamisel vahetult osaleda ja otsustada, kuidas linna raha kasutada. Sotsiaaldemokraatide eestvedamisel on kaasavat eelarvet edukalt rakendatud nii Tartus, Viljandis, Elvas kui ka Kuressaares,» rõhutas Liivat.

Voliniku sõnul jätkab Tallinna linnavalitsus ka propagandaeelarve suurendamisega. «Tulevaks aastaks on planeeritud avalikele suhetele 2,2 miljonit ning Tallinna TVle 3,4 miljonit eurot. Lisaks sellele on ühistupanga projektile eraldatud juriidiliste teenuste ja ühekordsete kohtuvaidluste eelarverealt 215 tuhat eurot,» lausus Liivat.

Sotsiaaldemokraadid kutsuvad kõiki opositsioonierakondi esitama ettepanekuid, kuidas linnaeelarves olevat Keskerakonna propagandaraha paremini kasutada. «Kui Keskerakonna saadikud meie ettepanekuid ei arvesta, oleme valmis pikkadeks ööistungiteks ning kutsume ka IRLi ja Reformierakonna saadikuid endaga ühinema,» sõnas Liivat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles