Lapsevanema kaebus peletas Pirita jõelt veebatuudi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebatuut Pirita jõel.
Veebatuut Pirita jõel. Foto: Uwe Gnadenteich

Pirita jõe paadilaenutuse juures ankrus olnud veebatuut on sealt tänaseks kadunud.


Selle äraviimise üheks põhjuseks oli ilmselt see, et üks murelik lapsevanem saatis kõikvõimalikesse institutsioonidesse kaebusi selle kohta, et veebatuut on ohtlik, kuna seal müravatel lastel ei hoia keegi silma peal. Samuti ei kontrollita seda, et batuudi kasutajad kannaksid päästeveste.

Uurimisel ei leidnud ükski süüdistus siiski kinnitust. «Ainus probleem, millele linnaosavalitsus meie tähelepanu juhtis, oli see, et meil polnud tegevusluba, kõik muu oli korras. Politsei, Veeteede Amet ja kõik teised institutsioonid, kellele kaevati, käisid siin vaatamas ja leidsid, et me pole ühegi seadusega vastuollu läinud,» ütles Pirita jõe paadilaenutuse esindaja Kristo Herzmann.

Ta lisas, et veebatuut kuulub ühele teisele ettevõttele ning paadilaenutusega tegelev firma BellMarine lubas selle lihtsalt ajutiselt oma paadisilla juurde vette ankurdada, et seda testida. Esmaspäeva hommikul olevat batuut ära viidud ja sel aastal seda sinna kindlasti enam ei tule.

«Kui kaebama hakati, siis me võõraid enam batuudile ei lubanud. Ise veel hüppasime natuke ja täna hommikul viidi batuut jõelt minema. Sellised batuudid on nii Pärnu rannas kui Valklas ja mujalgi ja kusagil pole nendega mingeid probleeme. Meie peale kaevanud kodanikud pole sinna ilmselt sattunud,» lausus Herzmann.

Pirita linnaosavanema asetäitja Kalle Jõks leidis, et mõne lapsevanema mure turvalisuse pärast on igati õigustatud ja arusaadav kuid veebatuudi puhul olevat see siiski alusetu olnud. «Kui mõelda ja vaadata, siis eks enam-vähem igas rannas on mingid vettehüppamise võimalused ja veega seotud atraktsioonid ja kusagil ei nõuta päästevestide kasutamist,» tõdes ametnik.

Ta lisas, et väiksematel lastel peaksid vanemad vee ääres igal juhul kogu aeg silma peal hoidma sõltumata sellest, kas seal on mingeid veega seotud atraktsioone või mitte.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles