Tallinn otsib taas Kopli liinidele arendajat

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli liinid.
Kopli liinid. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinn loodab vaatamata paarile luhtunud Kopli liinide arendamise projektile taas leida huvilisi räämas ala korrastamiseks.


Tallinna linnavaraameti juht Einike Uri selgitas, et välja kuulutatud on avalik kirjalik enampakkumine Kopli liinide tervikalale hoonestusõiguse seadmiseks. «Tähtaeg pakkumiste esitamiseks on 7. september kell 9,» sõnas Uri.

Kopli liinide ala asub Põhja-Tallinnas, Sepa tänava, Kopli tänava ning mere vahelisel alal, piirnedes idas Neeme tööstusrajooni ja Kase pargiga, lõunas Kopli tänavaga ja läänes Vene-Balti sadamaga. Maa-ala põhjapiiriks on Paljassaare lahe akvatoorium. Kopli liinide ala asub umbes viie kilomeetri kaugusel Tallinna vanalinnast.

Kopli tänava ja ranna vahel kulgev raudtee jagab territooriumi kaheks osaks, mida maapinna kõrguste vahe järgi nimetatakse Ülemiseks ja Alumiseks koloniiks. Ülemine kolonii on tihedalt seotud Kopli tänavaga ja selle hoonete akendest avaneb vaade Paljassaare lahele. Alumine kolonii on rannakvartal.

Linna eesmärk on leida Kopli liinide maa-alale arendaja, kes ehitab välja sealse elamuala koos vajalike teenindavate funktsioonidega - kanalisatsiooni- ja veetrassid, spordiväljakud, haljasalad.

Kopli liinide arendusprojekt hõlmab maa-ala suurusega ca 16,7 hektarit, millest hoonestatavate kinnistute pindala on 60 621 ruutmeetrit ja ehitusmaht ligi 56 500 ruutmeetrit.

Kehtestatud detailplaneeringu kohaselt on võimalik alale ehitada kuni viiekorruselisi korterelamuid kokku kuni 527 korteriga ja 38 ühepereelamut.

Viimati otsiti arendajat poolele alale ehk Alumisele koloniile – liinide merepoolsele alale. «Sellele projektile ei esitatud ühtegi pakkumist,» nentis Einike Uri. Ta avaldas lootust, et seekord läheb paremini.

Liinide kordategemisele oldi lähedal ka aastal 2006, mil ala hoonestuskonkursi võitis 211 miljoni kroonise pakkumisega Primos kinnisvara. Toona jäi projekt katki, kuna võitja ja linnavalitsus ei jõudnud kokkuleppele, kas erafirma võib Põhja-Tallinna üldplaneeringu puudumisel liinide alale detailplaneeringut tellida, nagu hoonestusõiguse tingimused ette nägid.

2008. aastal võttis linnavalitsus Kopli liinide detailplaneeringu vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles