Narkojoobes mees tungis abipolitseinikule kallale

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Margus Ansu

6. septembri  öösel kella 3.45 ajal märkasid Põhja prefektuuri kesklinna jaoskonna politseinikud Pelguranna tänaval mööda sõiduteed kõndivat narkojoobe kahtlusega noormeest, kes takistas politseiauto edasiliikumist. 

Kui auto oli seisma jäänud ning asuti uurima, mis võiks mehel viga olla, muutus mees agressiivseks, proovis kallale tungida auto roolis olnud politseinikule ning tungis kallale abipolitseinikule. Kuna mees ei allunud korraldustele ja muutus järjest vägivaldsemaks, tuli ründe lõpetamiseks kasutada pipragaasi ja teleskoopnuia.

Mees ei lõpetanud vastuhakku ka pärast käeraudade fikseerimist. Rüseluse tulemusena läksid katki abipolitseiniku prillid ja ta sai pindmisi vigastusi, mis täiendavat arstiabi siiski ei vajanud. Politseinikud viisid kahtlustatava, 20-aastase noormehe jaoskonda. Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb vägivalda võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes.

«Kirjeldatud juhtum näitab taas, et politseinikud peavad pidevalt olema valmis selleks, et esmapilgul tavaline olukord võib ootamatult kiiresti eskaleeruda vägivaldseks. Sel juhul tuleb olukord kiiresti ning vajadusel jõuliselt taas kontrolli alla saada, vältimaks kõrvaliste inimeste vigasaamist, samas säästes nii politseinikke kui ka ründajat võimalikest vigastustest,» ütles Põhja prefekt Kristjan Jaani.

Ta lisas, et rünnak politseiniku ja abipolitseiniku vastu on ohtlik kogu ühiskonnale, kuna see näitab ründaja hoolimatust kehtestatud reeglite ja seaduse vastu. «Ettearvamatult agressiivse  käitumisega, narko- või alkoholijoobe tunnustega inimene tuleb võimalikult kiiresti ja resoluutselt avalikust ruumist kõrvaldada, välistamaks ohtu nii talle endale kui ümberkaudsetele,» oli Jaani kindel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles