Kohus karistas narkoärikat pika vangistusega

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne. Pildil hashish, amfetamiin, mdma, kokaiin, marihuaana.
Foto on illustratiivne. Pildil hashish, amfetamiin, mdma, kokaiin, marihuaana. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus mõistis eile suure koguse amfetamiini müümises süüdi 49-aastase Romani, keda on ka varem ühel korral narkokuriteo eest karistatud.

Kohus kinnitas Romani, tema kaitsja ja Põhja ringkonnaprokuröri Vahur Verte vahel sõlmitud kokkuleppe ning mõistis Romanile kokku seitsme ja poole aasta pikkuse reaalse vangistuse. Lisaks konfiskeeris kohus mehelt kriminaaltuluna 1260 eurot sularaha ja sülearvuti.

Põhja prefektuuri narkokuritegude talitus pidas Romani kuriteos kahtlustatavana kinni tänavu veebruaris Maardus. Nimelt oli politseile laekunud teave, et Roman oli alates eelmise aasta novembrist varustanud Tallinnas narkootikumide tänavamüüjaid 5-20 grammi kaupa amfetamiiniga.

 Pärast Romani kinnipidamist leiti tema Maardus asuvast elukohast enam kui pool kilo amfetamiini. Menetluse käigus tuvastati, et leitud ainest piisanuks narkojoobe tekitamiseks enam kui tuhandele inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles