Avatakse Salme kultuurikeskuse rekonstrueeritud parkla

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkla.
Parkla. Foto: SCANPIX

Teisipäeval, 9. septembril kell 14.00 taasavatakse peale rekonstrueerimist Salme kultuurikeskuse parkla, kuhu mahub ligi sada sõidukit, korrastati kõnniteed ja rajati pinkidega puhkekohad. Ehitustööde maksumuseks kujunes 0,6 mln eurot. Salme kultuurikeskuse parkla ja tehnovõrkude rekonstrueerimise projekti koostas SKA Inseneribüroo OÜ. Tööd teostas AS TREF Nord.

Tallinna kommunaalameti tellimusel teostati alates käesoleva aasta kevadest kuni septembrini kultuurikeskuse parkla rekonstrueerimistööd. Tööde käigus korrastati ümbritsevad kõnniteed, uuendati välisvalgustus ning korrastati keskuse tehnovõrgud.

Jalakäijate ohutuks liiklemiseks kultuurikeskuse ümbruses on ülekäigukohtades künnised. Kõikide ülekäiguradade paremaks tähistamiseks nägemispuudega inimestele on ülekäiguradade ette paigaldatud reljeefsed kõnniteeplaadid nn braikivid. Kultuurikeskuse territooriumile rajati pinkidega puhkekohad ning valgustusmastide külge paigaldati prügikastid. Hoone esisele väljakule rajati lillepeenra keskele kuuse paigaldamise alus.

Kultuurikeskuse ette rajati parkimiskohad 33-le sõiduautole ning hoone külgedele täiendavalt 58 parklakohta: 29 läänepoolsele küljele ja 29 idapoolsele küljele, millest kaks kohta on ette nähtud puuetega inimeste sõidukitele. Kultuurikeskuse parkimisala ühendati Tõllu, Salme ja Kalevi tänavatega. Sõidutee eraldati ümbritsevatest haljasaladest ja kõnniteedest 10 cm kõrguste betoonäärekividega.

Hoone tagune ala on mõeldud kultuurikeskust teenindava transpordi liiklemiseks. Teenindusala hõlmab ka veoautode parklat, mis mahutab kaks raskesõidukit. Tööde käigus korrastati kolm väljasõitu teenindusalalt Kalevi tänavale ja maa sees asunud õlimahuti likvideeriti. Tööde käigus säilitati kõrghaljastus maksimaalses võimalikus ulatuses ning platside ja lillepeenra piiretlemiseks istutati põõsaid.

Salme kultuurikeskuse rekonstrueeritud parkla avamine toimub keskuse esisel alal algusega 14.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles