Video: Estonia teatrilaat toob ooperi ja balleti linnaelu keskele

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusooper Estonia peab juba traditsiooniks muutunud teatrilaata suurejoonelisemalt kui kunagi varem. Reedel algas kolm päeva kestev välisündmus teatrimaja ja Tammsaare pargi vahelisel parkimisplatsil, mis juhatab sisse rahvusooperi 109. hooaja. 

Maratonlaada esimene päev on pühendatud balletile ja teatri kõrvale püstitatud suurel välilaval sai terve päeva jooksul jälgida Eesti Rahvusballeti treeningtunde, kuulata endiste esitantsijate Tiiu Randviiru, Aime Leisi, Kaie Kõrbi ja Age Oksa meenutusi ning jälgida Rahvusballeti juhi Toomas Eduri juhtimisel toimuvaid balletiproove. Päeva lõpetab kell 21 toimuv suurejooneline gala, kus tulevad esitamisele erinevad tuntud balletinumbrid. 

Suursündmuse eesmärk on tuua kõrglooming inimestele lähemale, otse linnaelu keskele. Esimesel päeval võis näha hulgaliselt huvitunult ringi sagivaid inimesi, kes soetasid nii soodushinnaga teatripileteid kui vaatasid ka tähelepanelikult laval toimuvat. Parkimisplatsil toimuvat balletitundi ja Eesti legendaarsete baleriinide meenutusi olid kuulama tulnud ligi poolsada inimest. Sündmuse esimene päev tõotab töökat ja tihedat nädalavahetust teatri korraldusmeeskonnale. 

Laupäev, 6. september on ooperipäev, mis algab kell 12 beebikontsertidega ja lõpeb kell 20 piduliku galaga. Päeva mahub tsirkusestuudio lavastus, kostüümiparaad, EMTA tudengite kontsert, grimmikunstiga tutvumine ja koorikontserdid. Suursündmus lõppeb pühapäeval, 7. septembril, kus on tegu traditsioonilise laadapäevaga. Samal päeval toimuval kolmetunnisel kontserdil antakse ülevaade kogu algavast hooajast ja Estonia maja ümbrus on täis eripalgelist rõõmsat laadamelu ja kauplemist. Avatud on ooperi- ja balletimaa, laste- ja spordiala, kirbuturg ning külastajate abiga selgitatakse välja parim majakook. Kõigil kolmel päeval toimub soodsate piletite, meenete ja kostüümide müük ning avatud on kohvikud.  

Laat on külastajatele tasuta.

Lähem info SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles