Tänavaküsitlus: eestlased ootavad Obamalt konkreetsust ja kindlaid otsuseid

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hommikupoolikul ootasid paljud inimesed pikisilmi Tallinna Ülikooli ees sealt mööda sõitvat USA presidenti Barack Obamat. Küsisime inimestelt, milliseid emotsioone Obama visiit neis tekitab ja kas nad peavad visiiti vajalikuks.

Inimeste üldine arvamus oli, et visiit on praegust poliitilist olukorda arvesse võttes väga vajalik ja märgilise tähtsusega. Obama visiit Eestisse näitab Putinile, et NATO artikkel 5 kehtivus on kindel.

Soomlane Mauri pidas USA presidendi visiiti Eestisse praeguses poliitilises situatsioonis väga oluliseks. Ta märkis, et Soome ja Rootsi peaksid samuti NATOga liituma. «Putin on kõige suurem kurjategija, ta tuleks vangi panna,» avaldas ta arvamust.

Anton arvas, et Obama visiit näitab Eesti head koostööd NATO riikidega ning me võime end kaitstult tunda.

Tõnis, kes tahtis samuti Tallinna ülikooli ette Obamale lehvitama tulla, jäi paraku trammiga liiklusesse seisma. Sellegipoolest lubas ta Vabaduse väljakule presidendi kõnet kuulama minna. «Uhke tunne, et ta siia jõudis, arvestades, et mujal maailmas on tähtsamaidki kohti, kuhu minna,» arvas ta Obama visiidist.

Adrianile valmistas kurba meelt, et visiidid leiavad aset pigem keerulistel hetkedel. «Aga kui tuntakse muret ja on vaja kindlust välja näidata, on tore, et sellised riigijuhid tulevad,» ütles ta ja lisas, et eestlased ootavad Obamast mingit otsust, konkreetsust. Tema ise presidendile lehvitamas ei käinud ega pea seda vajalikuks. «Kõige olulisem on, mida ta ütleb ja mis on tema teod. See, kui ta tuleb siia lihtsalt nagu popstaar ennast esitlema, see pole selle visiidi eesmärk,» oli Adrian kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles