Põlevad mahajäetud koolid on toonud Tallinnale kaks ettekirjutust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õismäe tee 130 koolimaja on korduvalt põlema pandud.
Õismäe tee 130 koolimaja on korduvalt põlema pandud. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinnas Akadeemia teel ja Õismäe teel kümneid kordi põlenud mahajäetud koolimajad on seni toonud Tallinna linnavalitsusele kaks ettekirjutust, neist viimase puhul on rakendatud ka sunniraha.

«Akadeemia tee objektile on määratud üks ettekirjutus, sunniraha veel rakendatud pole. Õismäe tee objektile rakendati ka ettekirjutus, kuna nõutud aja jooksul puuduseid ei likvideeritud, rakendati ka sunniraha,» ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja Ksenia Isakova BNSile.

Õismäe tee koolimaja osas tehtud ettekirjutus on veel jõus ja esmakordne sunniraha, mida selle puhul rakendati, oli Isakova sõnul 100 eurot.

Õismäe tee 130 koolimaja on praeguseks põlenud 37 ja Akadeemia tee 30 koolimaja 11 korral. «Tegelikult ei ole selle numbri väljatoomisel enam erilist mõtet. Põhja päästekeskuse seisukoht on jätkuvalt see, et need põlengud peavad lihtsalt lõppema,» rõhutas Isakova.

Seda, kui palju need põlengud päästekeskusele maksma on läinud, on Isakova sõnul raske öelda. «Meeskonnad kustutavad neid objekte oma tööajast ja mingit eraldi väljatoodavat kulu sellega ei kaasne,» sõnas Isakova. «Pigem on jätkuvalt probleemiks see, et meeskonnad raiskavad kustutamisega oma väärtuslikku aega ja samal ajal kui likvideeritakse huligaanide poolt alguse saanud põlenguid, võib päästjad kuskil mujal vaja minna,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles