Kino Sõprus näitab Wes Andersoni filme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wes Andersoni retrospektiiv
Wes Andersoni retrospektiiv Foto: Kultuurikava.ee

Kino Sõprus toob 14- 24. augustini hilissuvesse fantastilise filmilavastaja Wes Andersoni võlumaailma.

Ameerika päritolu idiosünkraatilise režissööri unikaalne stiil on filmisõprade südameid soojendanud juba 20 aastat. Iseäralik, tohutult värviline, piinlikult detailitäpne, naljakas, soe ja üdini inimlik– sellist kunstnikku on raske mitte armastada.

«Sumedatesse augustiöödesse paigutuv parajalt soojendava temperatuuriga filmivalik on suunatud kõikidele Wes Andersoni fännidele, rebasesõpradele, lapsemeelsetele, rõõmsameelsetele, melanhoolikutele ja muidu toredatele inimestele keda kinokunst külmaks ei jäta,» seisab ürituse tutvustuses.

Retrospektiiv saab alguse 14. augustil Texasest pärit Wes Andersoni sümpaatse lavastajadebüüdiga aastast 1996 «Bottle Rocket». Algselt lühifilmi vormis Sundance´i filmifestivalil esitletud loost kasvas välja täispikk mängufilm, mis äratas tähelepanu USA indie-kino sfäärides ja kuulutas uue andeka filmitegija tulekut.

Helge krimikomöödia keskmes on kolm logardist sõpra, kes tahaksid saada meistervarasteks ning lõbus film jälgibki algajate apse ja äpardusi varastamiskunsti õppimisel. Stsenaariumi kirjutas Anderson koos oma ülikooliaegse sõbra Owen Wilsoniga, kes mängib filmis peaosa ning lisaks kutsuti kaamera ette ka Oweni vend Luke Wilson.

«Bottle Rocketist» sai alguse Andersoni koostöö operaator Robert D. Yeomaniga, mis on kestnud tänaseni. Näib, et Andersoni isikupärase filmimaailma motiivid, olemuslikud detailid ja alustalad said paika juba esimese lavastajatöö käigus.

Kogu Wes Andersoni retrospektiivi kava näed siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles