Arstide ja õdede maja vastu tuntakse elavat huvi

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemia tee 48 hoone.
Akadeemia tee 48 hoone. Foto: Liis Treimann

Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet hakkas 4. augustil arstide ja õdede majaks renoveeritavasse Akadeemia tee 48 hoonesse elama asuda soovijatelt taotlusi vastu võtma, eilseks oli laekunud juba 45 eluasemetaotlust.

«Laekunud taotlustest üheksa ei vasta seatud kriteeriumitele, seega laekus nädalaga 36 tingimustele vastavat taotlust,» ütles abilinnapea Merike Martinson. «Potentsiaalsed üürnikud on seega olemas juba rohkem kui kolmandikul kortereist.»

Akadeemia tee 48 majja korteri üürimise soovi avaldanud tingimustele vastavatest taotlejatest viis on arstid ja 31 meditsiiniõed.  

Akadeemia tee 48 hoonesse saab soodsa üüripinna 97 meditsiinitöötajat. Üürnikud saavad hoonesse sisse kolida 2015. aasta märtsis. Esimene arstide ja õdede eluasemekomisjon toimub 4. septembril.

Akadeemia tee 48 hoonesse on kavandatud 24 kööktuba, 60 ühetoalist ja 13 kahetoalist korterit. Kõik korterid on varustatud köögimööbli ja -tehnikaga. Majja on planeeritud ka pesupesemise ruum koos kuivatitega, samuti ruumid nii jalgrataste kui ka lastevankrite hoidmiseks.

Akadeemia tee 48 eluruumid antakse üürile Tallinna linna tervishoiuasutuses töötavatele arstidele, hambaarstidele, õdedele ja ämmaemandatele. Eluruumide üüri suuruseks on kolm eurot ruutmeetri kohta kuus, lisaks üürile peab üürnik tasuma kõrvalkulud.

«Tervishoiutöötajate Eestist lahkumise ärahoidmise ühe meetmena on Tallinna tervishoiu arengukavas ette nähtud võimalus anda tervishoiutöötajatele üürile jõukohase, turuhinnast madalama üüriga munitsipaaleluruumid,» ütles abilinnapea Eha Võrk.

Terviseameti andmetel on tervishoiutöötajate väljaränne Eestist jätkuvalt suur - 2013. aastal taotles välisriigis töötamiseks vajalikku tõendit 118 arsti ja 185 õde. Eriti teravalt puudutab arstide ja õdede Eestist lahkumine Tallinna elanikke - Tallinna haiglate (AS Lääne-Tallinna Keskhaigla, AS Ida-Tallinna Keskhaigla, SA Tallinna Lastehaigla) meditsiinilise personali vajadus on hetkel 238 töötajat (puudu on 76 arsti, 108 õde ja 54 hooldustöötajat).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles