Terik: Nõmmel võiks keelata avalikus kohas alkoholi tarbimise

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Terik.
Tiit Terik. Foto: Martin Ilustrumm

Nõmme linnaosavalitsus esitas sel nädalal Tallinna linnavalitsusele oma ettepanekud piirkondadest, kus peaks avalikku alkoholi tarbimist piirama.

Muuhulgas soovitati kaaluda võimalust taastada endine olukord ning keelata alkoholi avalik tarbimine kogu linnaosas. Varem kehtinuga võrreldes pole alates 1. juulist avalikus kohas alkoholi tarbimine enam keelatud, kuid omavalitsustel on õigus teha muudatusi, mida näiteks Pärnu linn on juba kasutanud.

Nõmme linnaosavanema Tiit Teriku sõnul on alates 1. juulist kehtiva uue korrakaitseseaduse järgi asi korraldatud nii, et see on justkui selle inimese mure, kellele ei meeldi, kui avalikus kohas alkoholi tarvitatakse. «Tegemist on muidugi absurdse olukorraga, politsei ei jõua iga joodikuga tegeleda, mupol pole õigusi. Samas on piirangualad siiski vähemalt mingikski aluseks avalikus kohas alkoholitarvitajate korralekutsumiseks,» ütles Terik.

«Esmajärjekorras tuleks linnaosavalitsuse hinnangul keelata ööpäevaringselt alkoholi tarbimine Nõmme keskuses Üliõpilaste sillast endise Nõmme jaamahooneni, samuti koolide, lasteaedade ja tervishoiuasutuste hoonetes ja territooriumil, avalikes parkides, lastemänguväljakutel ning spordiväljakutel, kaupluste läheduses. Samuti tegime linnavalitsusele ettepaneku kaaluda võimalust taastada endine olukord ning keelata alkoholi avalikus kohas tarbimine kogu Nõmme linnaosa haldusterritooriumil,» täpsustas Terik.

Linnaosavanema sõnul tarbis sotsiaalministeeriumi avaldatud andmetel täiskasvanud Eesti elanik 2013. aastal keskmiselt 11,8 liitrit absoluutset alkoholi, samas on Eesti Euroopa Liidus alkoholist tingitud surmade arvu poolest esirinnas. «Terve rida erinevaid ametkondi, vabaühendusi ja organisatsioone näevad vaeva, et tõsta inimeste teadlikkust ja hoiatada alkoholi tarbimisega seotud ohtude ja riskide eest. 1. juulist kehtima hakanud korrakaitseseadus annab ühiskonnale, eriti aga noortele, täiesti vale signaali. See töötab risti vastupidi nendele püüdlustele, mis alkoholitarbimist vähendada püüavad,» lisas Terik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles