Liinilaeva Monica kapten kõrvaldati joobekahtluse tõttu juhtimiselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Politseinikel tuli pühapäeva keskpäeval kõrvaldada juhtimiselt Naissaare liinil sõitnud reisilaeva Monica kapten, kuna ta oli purjus, reederi kinnitusel lõpetatakse kapteniga töösuhe.

Tallinna kordoni kaatrimeeskond sai kell 12.25 teate, et väidetavalt on Naisaare liinil sõitva reisilaeva Monica meeskond alkoholijoobes. Kaatrimeeskond kontrollis Lennusadamasse jõudnud laeva kaptenit, kes oli alkoholijoobe tunnustega ning keeldus joobeseisundi tuvastamisest.

«Kapten kõrvaldati veesõiduki juhtimiselt ning tema suhtes alustati väärteomenetlust meresõiduohutuse seaduse tunnustel,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja BNSile.

Monicat opereeriva Ujukoma OÜ juhi Andres Vaatmanni sõnul on ta rikkumisest teadlik ning kapteniga töösuhe lõpetatakse. «Seni on ta olnud väga perfektne kapten ning toonud laeva ka väga keerulistes tingimustes ohutult kai äärde, kuid antud rikkumine on väga tõsine,» ütles Vaatmann BNSile.

Tema sõnul juhib Monicat juba uus kapten ning liinireisid jätkuvad.

Reisilaev Monica teeb sel suvel ajutise liiniveo raames Naissaare ja Lennusadama vahel sada reisi. Hooaeg algas mai teises pooles ja lõpeb septembris. Laev sõidab Lennusadama ja Naissaare vahel reedel, laupäeval ja pühapäeval.

Ainsa pakkumuse liini opereerimiseks esitas Viimsi vallale reisilaev Monicat opereeriv Ujukoma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles