Vahistati Vilde tee bussipeatuses toimunud tapmises kahtlustatav

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäel Vilde teel tapeti 21. juunil inimene.
Mustamäel Vilde teel tapeti 21. juunil inimene. Foto: Karli Saul

Eile võttis Harju maakohus prokuröri taotlusel vahi alla 48-aastase Igori, keda kahtlustatakse tänavu 21. juunil Tallinnas Vilde tee bussipeatuses toimunud tapmises.

Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Toomas Tomberg taotles kahtlustatava vahistamist, kuna ta võib kriminaalmenetlusest kõrvale hoiduda või jätkuvalt toime panna kuritegusid.

Tombergi sõnul on Igor ülekuulamiste käigus kinnitanud kannatanu peksmist, kuid ei tunnista ennast süüdi tapmises.

3. juulil pidasid Põhja prefektuuri töötajad varem korduvalt vägivallakuritegude eest karistatud Igori Tallinnas kahtlustatavana kinni.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo vanemkomissar Ave Eiseli sõnul  suhtub politsei kõikidesse rasketesse kuritegudesse alati täie tõsidusega, olenemata sellest, kus kuritegu aset leiab või kellega on tegu.

«Kuriteo sündmuskohta nägid pealt paljud inimesed, kellele võis jääda mulje, et avalikes kohtades ei ole turvaline liikuda,» ütles Eisel. «Kindlasti see nii ei ole, tegu on ikkagi äärmusliku juhtumiga. On väga hea, et tänu politsei tõhusale ja mõtestatud tegevusele õnnestus ühiskonnale väga ohtlik kurjategija kiiresti tabada.»

Politsei ja prokuratuur on alustanud kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi tunnustel, mis võib süüdimõistmisel tuua kaasa kuue- kuni viieteistaastase vangistuse.
21. juunil kella 17.45 paiku leiti Tallinnas Vilde tee bussipeatusest vägivallatundemärkidega meesterahva surnukeha.

Kriminaalmenetlust juhib Põhja ringkonnaprokuratuur ja viib läbi Põhja prefektuur.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles