Kadrioru pargis saab nautida tasuta kontserte

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna Filharmoonia «Pargimuusika» kontserdisari alustab taas tasuta piknikukontsertidega.

Armastuse laulud sarjast «Püha Mauritiuse barokiõhtud» kõlavad 2. ja 3. juulil kell 18 Kadrioru pargi kontserdiväljakul.   

«Armastuse laulud» oli menukaim kontsert selle aasta barokikontsertide sarjas. Nii Löwenruh kui ka Kadrioru pargil on oma ajalugu, mis ulatub barokiaega. Seetõttu on barokk-kostüümides ansambli esinemine nendes parkides väga stiilne ja vajalik. Publik saab selleks õhtuks tunda end tagasi ajaloos ja saada osa sajandite-eelse lossipargi kontserdist.

Tegemist on piknikukontserdiga, seega võib istumisalused ja suupisted kaasa võtta.   

Eelseisvatel kontsertidel kõlavad nii laulud-aariaid kontratenorile kui ka muusika instrumentaalansamblile inglise heliloojate Dowlandi, Purcelli ja Händeli sulest.

Kontratenor on haruldane hääleliik, mis võlub ebamaise õrnuse ja kõrgusega, samas on selles mehelikku jõudu.

«Pargimuusika» sari algas 2011. aastal. Tänavu suvel on lisaks eelnimetatud kontsertidele veel kavas kaks kontserti:  16. ja 30. juulil Löwenruh pargis kavad «Tallinn 1960» ja «Liverpool 1964 - The Beatles»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles