Tallinna TV vaidlustab valitsuse boikoti ilmselt kohtus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna TV.
Tallinna TV. Foto: Priit Simson

Tallinna Televisiooni (TTV) juhatuse liikme Toomas Lepa sõnul tuleb neil ilmselt vaidlustada kohtus valitsuse kommunikatsioonibüroo otsus, millega keelati TTV ajakirjanikel osaleda valitsuse pressikonverentsil.

«Tallinna TV-le on antud Eesti riigiorgani tehnilise järelevalve ameti (TJA) poolt viieaastane tegevusluba, mille tingimused nõuavad igapäevaste uudiste tegemist. Selle tagamiseks on ilmselt kohtusseminek vajalik,» ütles Lepp Postimehele.

«Peaminstri isikliku viha tõttu Tallinna TV vastu, mis täidab legitiimse omavalitsusorgani kehetstatud põhikirjas sätestatud ülesandeid, on tegevusloa tingimuste täitmine takistatud,» selgitas Lepp.

«Kui peaminister lubab valitsusmajja Venemaa peamise telekanali PBK ja jätab õue legaalse Eesti telekanali, siis, ma arvan, ei saa valijad sellest aru. Vaevalt, et teisedki valitsuse liikmed,» lisas Lepp.

Kaks nädalat tagasi ei lubatud Tallinna TV ajakirjanikul külastada iganeljapäevast valitsuse pressikonverentsi põhjendusega, et Tallinna TV-l puudub selleks vajalik akrediteering.

Peaminister Taavi Rõivas kirjutas neljapäeval sotsiaalvõrgustikus Twitter, et «Kõik ajakirjandusväljaanded on valitsuse pressikonverentsile oodatud. Tallinna TV ajakirjanduseks nimetamine oleks ajakirjanduse solvamine.»

Rahvusringhäälingu ajakirjanduseetika nõuniku Tarmu Tammerki sõnul on peaminister Taavi Rõivase põhjendused Tallinna TV juhtumi osas absurdsed.

«Pretensioonid meediaväljaandele tuleks esitada pressinõukogule või rängemate rikkumiste korral kohtule. Kindlasti ei tohiks see olla aga peaministri ainuisikuline otsus,» rääkis Tammerk.

«See on päris uskumatu lugu Eestis 2014. aastal niisugust asja kuulda. Sellega paneb peaminister ennast samasse ritta näiteks endise Nõukogude Liidu Kesk-Aasia vabariikide totalitaarsete päikesekuningatega, kes suhtlevad meediaga ainult valikuliselt ja ignoreerivad teadlikult teatud meediakanaleid,» rääkis Tammerk Tallinna TV-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles