Raasiku raudteeülesõit sai lõpuks tõkkepuu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna paigaldati Raasiku raudteeülesõidule tõkkepuu, samuti vahetati välja ülesõidu signalisatsioon ning paigaldati LED-fooripead, ajamid ja automaatikaseadmed.


Esialgu antakse tõkkepuu nii-öelda katselisse ekspluatatsiooni. Selle käigus seadistatakse parameetreid tõkkepuu ja signalisatsioonisüsteemi veatuks töötamiseks. Kontrolltööd kestavad juuli alguseni.

«Igatahes me hoiame sellel raudteeülesõidul esialgu keskmisest tunduvalt rohkem silma peal. Tõkkepuu on ühenduses Tallinnas asuva dispetšeripunktiga ning me jälgime hoolikalt, et tõkkepuu liiga vara alla ei langeks ja liiga hilja üles ei tõuseks,» ütles Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Liina Hallik.

Seadus ei nõua Raasiku ülesõidukohale tõkkepuu paigaldamist, aga et ajavahemikus 1998-2014 on seal juhtunud kolm kokkupõrget, otsustas Eesti Raudtee liiklusohutuse suurendamiseks sinna siiski otsustanud tõkkepuu paigaldada.

Kasutusluba uuel tõkkepuul veel pole, kuid sellekohane taotlus antakse sisse juba homme ning Tehnilise Järelevalve Ametil on selle menetlemiseks kuu aega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles