Noored tänavasportlased: skateparke on liiga vähe ja needki juba lagunevad

Maria Joost
, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna rulaparkide olukord on noorte tõukerattaga sõitjate sõnul väga nukker. «Tallinnas on väga vähe skateparke sõitmiseks,» kurdab noor tänavaspordi fänn Dennis. Ta sõber Fredy lisab, et kuigi osa skateparke on hästi tehtud, siis on ka neid, mis on juba ära lagunenud.

Noored saavad peamist innustust tänavaspordiga tegelemiseks oma sõpradelt ja klassikaaslastelt. Suurimateks eeskujudeks peavad noored pigem kodumaiseid tõukerattaga sõitjaid nagu Miikael Parman, Harley Harin ja Roomet Säälik, kuid huvi pakuvad ka välismaised sõitjad. Hetkel veedavad mõlemad poisid oma päevi tänavaspordi linnalaagris.

Gruuvi keskus korraldab ülipopulaarset tänavaspordi linnalaagrit juba kolmandat aastat. «Tahtjaid on palju, nii mõnigi jääb kahjuks ukse taha,» kommenteeris Eesti Tänavaspordi liidu president Kristel Orasmäe. Tänavu on plaanitud kolm vahetust ning juba esimene täitus valguskiirusel. Nimelt oli laager esialgu plaanitud 35-le noorele, suure tungi tõttu võeti vastu veel viis soovijat, kuid kuus huvilist jäid ikkagi ukse taha.

Laagrid on mõeldud nii oskajale kui ka täiesti algajale. «Esimest korda proovijaid on päris palju,» kommenteeris Orasmäe. Esimeseks proovikiviks saab tavaliselt noortele tõukeratas. «Tõukeratas on lihtsam kui rula, bmx või uisk.» Üldjuhul on noorel endal sõiduvahend olemas, kuid selle puudumisel saab seda Gruuvi keskusest laenutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles