Fotod ja video: Energia avastuskeskus avab jälle uksed

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poolteist aastat kestnud renoveerimistööd Põhja puiesteel asuvas Energia avastuskeskuses on lõppenud ning reedel, 13. juunil avatakse maja taas külalistele.


Kokku on keskuses 130 interaktiivset eksponaati, pluss vanaaegsed elektrijaama ajast pärit eksponaadid. Remondi käigus tekkis maja keldrisse juurde terve korruse jagu ekspositsioonipinda. Samuti võeti kasutusele maja tagumine osa, mis oli varem suletud.

Ka sissepääs asub nüüd veidi teises kohas kui varem ja peasaali asemel möödub siseneja kõigepealt planetaariumist ning jõuab piletikassa ja garderoobi juurde. Nendel, kes on keskust enne remonti külastanud, ei maksa kergekäeliselt öelda: «Ma olen seal käinud!» Kuigi samades ruumides ja osalt ka samade eksponaatidega, on tegelikult tegemist ikka täitsa uue Energia avastuskeskusega, mis alles vajab avastamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles