Tallinnas alustasid regulaarseid sõite gaasibussid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MRP Liinide uus gaasibuss.
MRP Liinide uus gaasibuss. Foto: MRP Liinid

Tallinnas sõidavad MRP Linnaliinide AS teenindavatel liinidel 13 ja 49 regulaarseid sõite seitse uut madalapõhjalist gaasikütusel töötavat liigendbussi.


MRP Linnaliinide AS juhataja Rein Vinni sõnul on gaasibusside kasutuselevõtt osa pealinna ühistranspordi kaasajastamisest ja keskkonnasõbralikumaks muutmisest. «MAN Truck & Bus AG ettevõtetes valmistatud liinisõidukid on näidanud end vastupidavate, säästlike ja loodushoidlikena. Just neist omadustest lähtudes langes Õismäe-Lasnamäe ja Lasnamäe-Merivälja vahelistele liinidele uusi reisijasõbralikke sõiduvahendeid otsides meie valik MAN bussidele,» selgitas Vinni.

Uued 18meetrised liigendbussid kasutavad kütusena autogaasi ning nende poolt loodusesse paisatavad heitmed on minimaalsed. Samuti annavad gaasibussid tänu kütuse soodsale hinnale märgatavat kokkuhoidu.

«Säästlikkusest ja puhtamast linnakeskkonnast lähtuvalt võiks gaasibussidel olla suur tulevik ning praegune pilootprojekt avada alternatiivküttega ühissõidukitele pealinnas avarama kasutusvõimaluse. Selleks, et ökoloogiliselt puhaste busside kasutamine muutuks igapäevaseks, vajavad vedajad kindlust, et gaasihind jääb ka edaspidi soodsaks,» lausus Vinni.

«Gaasibussid pole odavad ja pikaajalise liisinglepingu allkirjastamisel võtab vedaja endale suure äririski. Samas on reisijate mugavus ja linnaõhu puhtus meie jaoks primaarsed,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles