Fotod: Rahvusooper Estonia ehitas staaridele helikindla korteri

Maria Joost
, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusooper Estonia staarid saavad nüüd magada samas majas, kus nad ka tööd teevad. Nimelt ehitas teater koos Tele 2 abiga ooperimaja neljandale korrusele külaliskorteri. Korteri remont läks maksma 40 000 eurot.

Magamistoas on suur voodi ja imeilus vaade vanalinnale. Kuna tegemist on majaga, kust kostub alati muusikat, otsustati tuba helikindlaks teha. «Et oleks täielik rahu ja vaikus,» põhjendas Rahvusooper Estonia peadirektor Aivar Mäe. Selle tõestuseks siirdus sopran Heli Veskus magamistuppa ning hakkas laulma - kuulda oli väga vähe.

Elutoast, mis on ühtlasi ka köök, paistab vaade merele ning tuba valvab Georg Otsa kostüüm ooperist «Võluflööt». Ajaloole vastukaaluks on akna alla pandud midagi tänapäevast– virtuaalne klaviatuur. «Saad kallata kohvi peale ja midagi ei juhtu,» naljatles Mäe. «Laud tuleb ainult uus osta aga klaviatuur jääb terveks.» Esikus on sein, kuhu hakatakse kinnitama külaliste pilte. Esimesena riputati seinale Georg Malviuse pilt. «Siia mahub 62 pilti,» sõnas Mäe.

Järgmisel hooajal tuleb rahvusooperis välja viis uut lavastust. Hooaega alustatakse «Rinaldo» esietendusega, 18. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles