Fotod ja video: Indrek Hargla esitles uut romaani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kirjanik Indrek Hargla esitles Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones viiendat ajaloolist kriminaalromaani apteeker Melchiori lugude sarjast «Apteeker Melchior ja Tallinna kroonika». Vaata Tallinncity videointervjuud kirjanikuga!

Indrek Hargla rääkis Tallincity portaalile antud intervjuus, et teda rõõmustab, kui lugeja kirjaniku püüdlusi mõistab. «Igas tekstis on mingisuguseid hoovusi või varjatumaid kihte, ja see tõesti rõõmustab, kui keegi on suutnud end sinu mõtlemiseda täpselt samale lainepikkusele saada,» ütles ta.

Hargla on Eesti tuntumaid ja viljakamaid ulmekirjanikke, kelle teoste hulka kuuluvad ka populaarsed keskajast rääkivad teosed nagu «Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus», «Apteeker Melchior ja Rataskaevu viirastus» , «Apteeker Melchior ja timuka tütar», «Apteeker Melchior ja Pirita kägistaja».

Kirjanik on oma loomingu eest pälvinud mitmeid tunnustusi, nende hulgas Tallinna linna Tammsaare nimelise romaanipreemia, Kultuurkapitali kirjanduspreemia ja Eduard Vilde kirjandusauhinna. Kirjastuse Varrak juht Krista Kaer jagas kirjanikule tunnustust, öeldes, et sari on andnud keskaegsele Tallinnale oma legendid ja lood - populaarsed on näiteks vanalinnapäevade ekskursioonid apteeker Melchiori radadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles