Nõmme turu kasum kanditakse Lasnamäe poodi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapoe avamispäeval jätkus küllaga nii ostjaid kui niisama uudistajaid.
Linnapoe avamispäeval jätkus küllaga nii ostjaid kui niisama uudistajaid. Foto: Liis Treimann

Lasnamäe munitsipaalpood käivitatakse linna raha toel, aga seda, kas pood ennast kunagi ära majandama hakkab, ei taha linnaisad täna ennustada.


Abilinnapea Arvo Sarapuu tunnistas, et kuna poodi peab ettevõte Tallinna Turud, siis ilmselt kaetakse Lasnamäe sooduspoe kulud osaliselt ka Nõmme turul teenitavast kasumist.

«Mis seal salata, eks raha liigub Nõmme turult ka sellesse poodi. Kas see pood ennast ka ära tasub? Eks seda näitab aeg. Igatahes me kõik töötame selles suunas,» ütles Sarapuu Tallinncityle.

Linnapea Edgar Savisaar ei näe poepidamisele peale maksmises probleemi, sest tegemist olevatki sotsiaalprojektiga. «Vaatame, kas meil õnnestub toiduainete hindu allapoole suruda või mitte. Mina ostsin siit ühe kurgi ja kimbu rediseid ja maksin nende eest alla kahe euro. Ma usun, et ostjad on meeldivalt üllatatud, et toidukaupade hindu on võimalik allapoole saada küll,» ütles poe avamisel lindi läbi lõiganud ja ühena esimestest kaupa ostnud Savisaar ajakirjanikele.

Seda, kas rahvas poes käima hakkab, saab linnapea sõnul näha homme ja järgnevatel päevadel, kui avamise melu möödas on. «Eks see sõltub sellest, kas me suudame selle poe inimestele vastuvõetavaks teha. Tähtis on see, et inimene leiaks seda mida tal vaja on, sellise hinnaga, mis talle sobib. Me varem mõtlesime, et põhiline on kvaliteet, aga põhiline on see, et see kauplus oleks inimestele taskukohane,» lausus Savisaar.

Uut linnapoodi olid uudistama tulnud ka sotsiaaldemokraadid Rainer Vakra, Lauri Laats ja Vadim Belobrovtsev. Sotsid leidsid külastajate seast kiiresti mõned rahulolematud ja tõttasid nonde nurinat ajakirjanikega jagama. Ühe vanema daami sõnul olevat mitu kaubaartiklit Maximas odavamad, kui linnapoes. Teine kurtis aga, et mõne asja hind olevat küll odavam kui mujal, aga vaid paar senti.

Neid, kellele hinnad sobisid, oli aga piisavalt, nii et kõikide kassade juures olid esimeste lahtiolekutundide jooksul kogu aeg mõõduka pikkusega järjekorrad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles